Χρ. Γιαννούλης: Η επανένταξη είναι το στοίχημα του 21ου αιώνα που πρέπει να κερδηθεί

«Η επανένταξη είναι το στοίχημα του 21ου αιώνα που πρέπει να κερδηθεί» τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Γιαννούλης, στη σημερινή επίσκεψή του στις δομές του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπου συναντήθηκε με τους εργαζόμενους και τους επικεφαλής των μονάδων που στοχεύουν στην επάνοδο των ψυχιατρικών ασθενών ως λειτουργικά μέλη των κοινωνίας.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κοιτάμε μπροστά» δεσμεύτηκε για την ένταξη σε προγράμματα ΕΣΠΑ τριών ακόμα ξενώνων φιλοξενίας, απαραίτητοι για την αποσυμφόρηση του ψυχιατρείου και την εξάλειψη της λίστας αναμονής για ασθενείς που είναι σε θέση να κάνουν τα πρώτα βήματα επανένταξης στο κοινωνικό σύνολο.

Στον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Περιορισμένης Ευθύνης του Ψυχιατρείου (Κοι.Σ.Π.Ε.) ο Χρήστος Γιαννούλης ενημερώθηκε για τα 12 εργαστήρια επαγγελματικής κατάρτισης και κοινωνικής ένταξης των ατόμων με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στην εύρυθμη λειτουργία των Κοι.Σ.Π.Ε. βοήθησε καθοριστικά τα τελευταία χρόνια, η δημιουργία του ανάλογου νομοθετικού πλαισίου.

«Ως νέα διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο και χρηματοδοτικό εργαλείο  δοκιμασμένες πρακτικές και προγράμματα απεξάρτησης, όπως το πρόγραμμα «Αργώ». Δεσμευόμαστε όμως να δημιουργήσουμε  δομές απεξάρτησης και για τους εφήβους, καλύπτοντας το σημαντικό κενό σε επίπεδο αντιμετώπισης των εξαρτήσεων για τις νεότερες ηλικίες που διαπιστώνεται  στην Βόρεια Ελλάδα», δήλωσε ο Χρήστος Γιαννούλης στην επίσκεψή του στις πρότυπες εγκαταστάσεις της «Αργώ», του πρώτου ανοιχτού θεραπευτικού προγράμματος  στην Ελλάδα με  20 χρόνια λειτουργίας στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

«Η επαγγελματική κατάρτιση και επανένταξη των πρώην εξαρτημένων και ψυχικά ασθενών αποτελεί προτεραιότητά μας», τόνισε ο υπόψηφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. «Θα βοηθήσουμε να επαναλειτουργήσει το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του ψυχιατρείου και θα εντάξουμε απεξαρτημένα άτομα σε προγράμματα και θέσεις εργασίας στην Περιφέρεια δίνοντάς τους έτσι μία δεύτερη ευκαιρία για κοινωνική επανένταξη, χωρίς πισωγυρίσματα»