Χρ. Γιαννούλης: Μάταια διεκδικεί ο κ. Τζιτζικώστας την πολιτική ιδιοκτησία της αντιμετώπισης της δυσοσμίας στη δυτική Θεσσαλονίκη

Την πολιτική ιδιοκτησία της αντιμετώπισης της δυσοσμίας στη δυτική Θεσσαλονίκη επιχειρεί να διεκδικήσει η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω του αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Κ. Γιουτίκα, στο πλαίσιο της συνήθους πρακτικής του Απ. Τζιτζικώστα να οικειοποιείται κάθε έργο που υλοποιείται στα όριά της…», καταγγέλλει μέσω ανακοίνωσής του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Χρήστος Γιαννούλης.

«Αλλά σε μία ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή το ρίσκο να αποδομηθεί ο μύθος της πιο αποτελεσματικής Περιφέρειας, που αποτελεί το μόνο προεκλογικό χαρτί του κ. Τζιτζικώστα, είναι μεγάλο! Στη χθεσινοβραδινή συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τη δυσοσμία στη δυτική Θεσσαλονίκη, στην TV100, οι απαντήσεις στον κ. Γιουτίκα και στην προσπάθειά του να εκμεταλλευτεί πολιτικά το θέμα, ήρθαν όχι μόνο από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο, αλλά και από τον Πέτρο Σούλα, δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου, που μάλιστα είναι της ίδιας πολιτικής κατεύθυνσης», αναφέρει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

«Το ερώτημα που απηύθυνε ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου στον κ. Γιουτίκα είναι κατατοπιστικό: “Έπί τέσσερα χρόνια δεν έκανε τίποτα η Περιφέρεια, μόνο πυροβολούσατε το δήμαρχο, και σήμερα μας λέτε πόσα έκανε η ΠΚΜ;”. Μάλιστα ο κ. Σούλας είπε ξεκάθαρα ότι ο κυβερνητικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε και με δική του πρωτοβουλία το 2016 επί υπουργίας Γ. Τσιρώνη. Απαντήσεις στις μεγάλες κουβέντες του κ. Γιουτίκα ότι “πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια ένας φορέας, εν προκειμένω η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ασχολήθηκε σοβαρά με το θέμα”, έδωσε και ο Σ. Φάμελλος, αποδομώντας την προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος και ξεσκεπάζοντας για ακόμη μια φορά την ανεπάρκεια, την αναποτελεσματικότητα της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που όπως αποδεικνύεται πάντοτε έρχεται τελευταία και καταϊδρωμένη…», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Γιαννούλης.

«Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο, οι χρηματοδοτήσεις ύψους 280.000 ευρώ για το Σταθμό Μέτρησης Αερίων Ρύπων και για τα μηχανήματα που απαιτούνταν για την έρευνα του ΑΠΘ δόθηκαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος και από τα ΕΛΠΕ αντίστοιχα, ενώ την υλοποίηση έχει αναλάβει η ΠΚΜ, με ίδιους πόρους ύψους 80.000 ευρώ. Ο ίδιος επίσης τόνισε ότι είναι η σημερινή κυβέρνηση, η οποία για πρώτη φορά, από το 2016, ασχολήθηκε με το θέμα της δυτικής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία και με κινήματα της περιοχής, κάτι που καμιά κυβέρνηση δεν είχε κάνει μέχρι τότε», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Είναι φυσικό το ότι δεν ανταπάντησε ο κ. Γιουτίκας, καθώς πλέον δεν είχε επιχειρήματα, ωστόσο επέμεινε στο ότι εστάλη επιστολή στο υπουργείο πριν από έναν μήνα με την οποία επιτεύχθηκε να ολοκληρωθεί ένα έργο, για να πάρει την απάντηση από τον κ. Φάμελλο ότι το έργο αυτό είχε αδειοδοτοθεί ενάμιση χρόνο πριν και δεν είναι δυνατόν με μια επιστολή της Περιφέρειας να ολοκληρώθηκε ένα έργο μέσα σε έναν μήνα…», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Μάλλον αυτό είναι το σύστημα της καμπάνιας του κ. Τζιτζικώστα: Στέλνουμε μια επιστολή με το ταχυδρομείο στο εκάστοτε υπουργείο και το πήραμε… επικοινωνιακά το έργο», καταλήγει ο κ. Γιαννούλης.