Χρ. Παπαστεργίου: Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι σαν μπάμπουσκα, χωρίς περιεχόμενο

Τα επόμενα βήματα για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σχεδιάζει ο Χρήστος Παπαστεργίου, υποψήφιος περιφερειάρχης με το Κίνημα Αλλαγής στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως ανακοινώθηκε επίσημα στην περιφερειακή συνέλευση του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Παπαστεργίου, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής, δημοτικός σύμβουλος της Πρωτοβουλίας του Γιάννη Μπουτάρη και γιατρός στο επάγγελμα, ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ Πρακτορείο 104,9 FΜ ότι ξεκινά πρωτοβουλίες, προκειμένου να συγκροτηθεί μια συμμαχία ενεργών πολιτών, που θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών τον Μάιο του 2019.

«Θέλουμε να αλλάξει η τελματωμένη κατάσταση που υπάρχει στην Κεντρική Μακεδονία. Την παρομοιάζω με μια μπάμπουσκα, τη γνωστή ρώσικη κούκλα. Υπάρχει μια ωραία κούκλα απ’ έξω, την ανοίγεις ξαναβρίσκεις την ίδια κούκλα λίγο πιο μικρή, ώσπου φτάνεις στην τελευταία και δεν βρίσκεις τίποτα, κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο» δήλωσε ο κ. Παπαστεργίου.

Χαρακτήρισε «κρίμα κι άδικο» για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να έχει σύνορα αλλά όχι διεθνείς προοπτικές. Να έχει έναν πλούτο γεωφυσικό και να μην υπάρχει σχέδιο τουριστικής αξιοποίησης. Να υπάρχει ένα πλούσιο πνευματικό και διανοητικό κεφάλαιο και να μην είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους ώστε να υπηρετούν ένα στόχο.

«Δυστυχώς, χάνονται ευκαιρίες στην προσπάθεια να εξυπηρετηθούν προσωπικές εικόνες και πολιτικοί στόχοι της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Είτε με τον κ. Ψωμιάδη παλαιότερα, είτε με τον διάδοχο του κ. Τζιτζικώστα» συμπλήρωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.