Χρ. Σπίρτζης: Δικαιωμένος από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την Uber

Απόλυτα δικαιωμένος από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της Uber και ομοειδών της εταιρειών δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

«Τώρα να απευθυνθείτε στον κύριο Μητσοτάκη και τα στελέχη του να σας κάνουν δηλώσεις και όχι σε μένα», είπε ο κ. Σπίρτζης.Με την απόφαση αυτή, σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «αποδεικνύεται ποιοι θέλουν την Ελλάδα μία ευρωπαϊκή χώρα που σέβεται τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και ποιοι τη θεωρούν αποικία και ψωροκώσταινα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρ. Σπίρτζης επικρίθηκε έντονα το περασμένο καλοκαίρι από στελέχη της ΝΔ και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη για το νομοσχέδιο που αφορά τον τρόπο λειτουργίας των ηλεκτρονικών πλατφορμών εξεύρεσης ταξί.

Ο υπουργός είχε εξηγήσει τότε το «γκρίζο» θεσμικό τοπίο μέσα στο οποίο δραστηριοποιείται η Uber, διαμηνύοντας ότι το νέο νομοσχέδιο θα βάλει τέλος στο «πέπλο μυστηρίου» που υπάρχει για το πώς λειρουργούν αυτές οι εταιρείες, με ποιους συνεργάζονται, τι ασφάλεια και τι αστική ευθύνη έχουν οι «επαγγελματίες» τους, κτλ. «Πληρώνουν φόρο αυτοί οι άνθρωποι; Έχουν έδρα στην Ελλάδα; Πληρώνονται με κάρτα σε ελληνικό λογαριασμό ή σε τράπεζα του εξωτερικού;», ήταν μερικά από τα ερωτήματα που είχε θέσει, μεταξύ άλλων, ο Χρ. Σπίρτζης.

Και είχε ξεκαθαρίσει:  «Αυτά δεν έχουν να κάνουν με τη λειτουργία μίας ευρωπαϊκής χώρας, που σέβεται τους πολίτες της και δεν θα συνεχίσουν να υπάρχουν».

Όπως διευκρίνισε σήμερα ο υπουργός το νομοσχέδιο έχει περάσει από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή και πολύ σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ