Χρ. Σπίρτζης: «Οι γνωστοί κύκλοι της συντήρησης και των συμφερόντων σχεδιάζουν να πέσει η κυβέρνηση»

«Από την πρώτη ημέρα των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015 και από την πρώτη ημέρα των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015 μέχρι και σήμερα οι γνωστοί κύκλοι της συντήρησης στη χώρα και των συμφερόντων σχεδιάζουν να έχουμε αριστερές παρενθέσεις, να πέσει η κυβέρνηση, να δημιουργηθούν σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα κρίσεις ή εικόνα κατάρρευσης», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, στο περιθώριο της εκδήλωσης εγκαινίων έναρξης λειτουργίας σιδηροδρομικής δραστηριότητας της “Rail Cargo Austria” από τη ΒΙΠΕ Σίνδου.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, «αυτό δεν είναι κάτι το οποίο έχουμε παρατηρήσει μόνο εμείς και σε αυτό το σχέδιο εντάσσονται και συγκεκριμένες -αν θέλετε- δραστηριότητες ή αντιδράσεις ή αιτήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί εκλογών».

«Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει πρόβλημα», τόνισε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι θα συνεχίσουν την προσπάθεια να πέσει η κυβέρνηση κι εμείς ως κυβέρνηση θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να βγάλουμε τη χώρα από τον βούρκο που την είχαν βάλει και με τα μνημόνια και με τις υπόλοιπες συνήθειες που είχαν. Όπως είπε και συνάδελφος υπουργός, κάποιοι έχουν μακρά παράδοση σε τέτοιου είδους σχέδια».

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα κατήγγειλε το Μαξίμου περί σχεδίου αποστασίας με κέντρα τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Σπίρτζης τόνισε: «Δεν είναι σωστό κατά τη γνώμη μου να ποδοσφαιροποιείται η πολιτική ζωή του τόπου κι αυτοί που είχαν επιλέξει αυτόν τον δρόμο προφανώς δεν θα έχουν επιτυχείς στόχους».

ΑΠΕ