Χρ. Σπίρτζης: Ψέμα ότι καταργήσαμε διατάξεις του νόμου για το βασικό μέτοχο

Κατηγορηματικά διέψευσε σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η κυβέρνηση κατάργησε διατάξεις του νόμου για το βασικό μέτοχο στα ΜΜΕ ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο Κόκκινο. Τα χαρακτήρισε «απόλυτο ψέμα, γελοιότητα και λάσπη», κάνοντας σαφές πως ο νόμος ισχύει, υπάρχει πλήρες ασυμβίβαστο και δεν μπορεί κάποιος να παίρνει δημόσια έργα και να είναι καναλάρχης.

Το εν λόγω θέμα απασχόλησε έντονα και ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές εκτός από τα δημοσιεύματα, που αναφέρουν πως η κυβέρνηση με νόμο κατάργησε δύο διατάξεις που αναφέρονται στο βασικό μέτοχο.

Συγκεκριμένα ο Χρ. Σπίρτζης είπε: «Ζούμε για μία ακόμη φορά το γνωστό στήσιμο των ΜΜΕ και του παλαιοκομματισμού. Δεν καταργούνται τα άρθρα, υπάρχει ο νόμος του βασικού μετόχου που ισχύει και μνημονεύεται και στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Υπάρχει πλήρες ασυμβίβαστο, όπως ήταν στο νόμο του βασικού μετόχου που δεν καταργήθηκε ποτέ, απλά δεν επαναλαμβάνονται οι διατάξεις και στους δύο νόμους, δηλαδή όποιος παίρνει δημόσια έργα δεν μπορεί να είναι σε ΔΣ τηλεοπτικού σταθμού κι αντίστοιχα ένας καναλάρχης δεν μπορεί να αναλάβει και δημόσια έργα. Η ουσία είναι η λάσπη που βγήκε από συγκεκριμένες ιστοσελίδες, από το liberal, γνωστό για τις καταβολές της ακροδεξιάς ΝΔ, στη συνέχεια το παίρνει ο Ελεύθερος Τύπος και μετά όλη η κομπανία των ΜΜΕ το αναπαράγουν».