Χρ. Βερναρδάκης: Αν η ΝΔ ψηφίσει το μέρισμα επιβεβαιώνει την κυβέρνηση, αν όχι τον κυνισμό της

Για δύσκολη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσον αφορά το κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί σε 1.000.000. ανθρώπους, καθώς «αν ψηφίσει τη διανομή επιβεβαιώνει την κυβέρνηση, εάν όχι όπως έπραξε και τον περασμένο Δεκέμβρη, επιβεβαιώνει τον κοινωνικό κυνισμό της», έκανε λόγο ο υπουργός Επικράτειας Χριστόφορος Βερναρδάκης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Realnews».

Επίσης τονίζει ότι «η κυβέρνηση θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Μόνο ο κακός της εαυτός μπορεί να την εμποδίσει από αυτό. Κόμματα που εκπροσωπούν αυθεντικά κοινωνικά συμφέροντα δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα».

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απευθύνεται σε ψηφοφόρους «πρώην», «νυν» ή «εν δυνάμει», αλλά στα κοινωνικά στρώματα που επλήγησαν και πρέπει σήμερα να ανακτήσουν κοινωνική και ψυχολογική δύναμη ώστε να πρωταγωνιστήσουν στη νέα και δίκαιη ανάπτυξη.

Διαπιστώνει «εγκλωβισμό της ΝΔ στη λογική της καταστροφολογίας» και προσκόλληση της στις δημοσκοπήσεις, λόγος ο οποίος εξηγεί και το «πολιτικό αλαλούμ» που επικρατεί στη στρατηγική της, όπως σημειώνει.

Για την αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ, επισημαίνει ότι χαρακτηρίζεται από δομικές αντιφάσεις που τη φέρουν σε αντίθεση με την «κεντρώα», «φιλελεύθερη» παράδοση του κόμματος ενώ τα έντονα ίχνη του συγχρονισμού της με το «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ έχουν επισκιαστεί από την τάση προς τον υπερσυντηρητισμό, και για την εξέλιξη του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς εκτιμά ότι «ο χώρος δεν έχει ελπίδες για σοβαρή ανάκαμψη».