Χρ. Βερναρδάκης: Ορκισμένος εχθρός των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων ο Μητσοτάκης

Για κυνισμό «που διακρίνει κάθε ακραιφνή νεοφιλελεύθερο και ορκισμένο εχθρό των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εσωτερικών Χριστόφορος Βερναρδάκης σ αναφερόμενος στην ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του κ.Βερναρδάκη, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ομολόγησε:

1) Ένα μεγάλο πρόγραμμα απολύσεων στο Δημόσιο τομέα. Όσο κι αν προσπάθησε να εξωραΐσει την πραγματικότητα που επιφυλάσσει για το δημόσιο, ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε ότι θα επαναφέρει το νόμο για την αξιολόγηση που είχε νομοθετήσει ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο οποίος προέβλεπε την υποχρεωτική ποσόστωση κακής αξιολόγησης έως και 15% των εργαζομένων στη Δημόσια Διοίκηση. Δυνητικές απολύσεις με άλλα λόγια περίπου 80.000 δημοσίων υπαλλήλων.

2) Ένα πογκρόμ σε βάρος των μη αρεστών στο κόμμα του δημοσίων υπαλλήλων, στο γνωστό και δοκιμασμένο πλαίσιο διακυβέρνησης της παλαιοκομματικής Δεξιάς. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε «πρόγραμμα κινητικότητας». Απέφυγε να πει ωστόσο, όπως έχει κάνει πολύ πρόσφατα, ότι «το πρόγραμμα της κινητικότητας θα είναι υποχρεωτικό για όλους». Υποχρεωτική κινητικότητα και υποχρεωτική ποσόστωση είναι τα δύο εργαλεία της νεοφιλελεύθερης ΝΔ για απολύσεις στο δημόσιο.

3) Τη συνέχιση της πολιτικής της λιτότητας για τους εργαζόμενους στη Δημόσια Διοίκηση. Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε ότι θα αναστείλει τις προβλεπόμενες αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, για να εξοικονομήσει 150 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Διαβεβαίωσε πάντως, ότι «οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από τις δικές μας παρεμβάσεις». Αλήθεια, ποιος τον πιστεύει;» καταλήγει η ανακοίνωση.