Χριστουγεννιάτικo bazaar από την Πηγή Ζωής στη ΧΑΝΘ

Ολοήμερο χριστουγεννιάτικo bazaar ελπίδας διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά σήμερα, Κυριακή 26 Νοεμβρίου, η Πηγή Ζωής – Σύνδεσμος Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία,στην αίθουσα δράσεων της ΧΑΝΘ από τις 10.00  έως τις 18.30.
Ομάδα εθελοντριών και φίλων του Συλλόγου δημιουργεί καλλιτεχνικά και γιορταστικά αντικείμενα και χειροποίητες συνθέσεις, τα έσοδα από την διάθεση των οποίων θα προσφερθούν στη δράση του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ.
Μπορείτε να βρείτε γιορταστικό διάκοσμο, μαγνητάκια, μικροδωράκια, ημερολόγια , πήλινες κατασκευές, χριστουγεννιάτικα στεφάνια και ελατάκια, πατροπαράδοτα καραβάκια, σπιτικές μαρμελάδες και λικέρ, τσίπουρα και κρασιά, ελιές και μουστάρδες, κεντήματα και υφασμάτινες τσάντες, κοσμηματάκια και μπιζού, αντίκες και βιβλία, κουραμπιέδες και μελομακάρονα, σουπλά και τραβέρσες, βότανα και μυρωδικά, σκουφιά και εσάρπες, και πολλά άλλα , παράλληλα με ένα πλούσιο καφέ με πολλά χορταστικά βουτήματα.
 
 Τι είναι η Πηγή Ζωής
Η Πηγή Ζωής δραστηριοποιείται στην ενημέρωση του κοινού, στην ευαισθητοποίηση και την εγγραφή νέων αιμοδοτών. Οι ήδη  εγγεγραμμένοι εθελοντές  αιμοδότες συντονίζονται και καλούνται να αιμοδοτούν  για τα άτομα με Μεσογειακή Αναιμία 2-3 φορές το χρόνο με βάση την ομάδα αίματός τους και το φαινότυπό τους, μέσω ενός υπερσύγχρονου  πρωτοποριακού και μοναδικού στα ελληνικά δεδομένα ηλεκτρονικού προγράμματος που οργάνωσε η ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ . Με αυτή τη δραστηριότητα κάθε χρόνο προσφέρονται στα τρία νοσοκομεία της πόλης μας  4.800 έως 5.000 μονάδες αίματος.
Φροντίζει για την προώθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος πανελλαδικά «ΤΑ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΑ Ταξίδι στην Πηγή της Ζωής» μέσω του προγράμματος Αγωγής Υγείας στα δημοτικά σχολεία και πρώτες τάξης του Γυμνασίου. Το εκπαιδευτικό υλικό παρέχεται  στα σχολεία δωρεάν από την ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ.