Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Καλαμαριά

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία στο δήμο Καλαμαριάς για τα Χριστούγεννα, ενώ η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει στις 12 Δεκεμβρίου με το άναμμα του δέντρου της κεντρικής πλατείας Προσφυγικού Ελληνισμού (Δημαρχείου).

Συνεργεία του δήμου ολοκληρώνουν τις ημέρες αυτές το στήσιμο των ξύλινων σπιτιών στην πλατεία προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για να υποδεχτούν μικρούς και μεγάλους στη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Η πλατεία θα αποτελέσει το κεντρικό σημείο των παιδικών εκδηλώσεων, με καλλιτεχνικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και εργαστήρια, από τις 13 Δεκεμβρίου έως και τις 6 Ιανουαρίου 2019.

Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου θα πραγματοποιηθεί υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καλαμαριάς η οποία θα συνοδεύσει και την Παιδική Χορωδία. Η εορταστική βραδιά θα συνεχιστεί με μουσική συναυλία από το οκταμελές συγκρότημα pop ελληνικής και ξένης μουσικής «FABULOUS» που θα αποδώσει τραγούδια από τις δεκαετίες ΄80, ΄90 καθώς και σημερινά.

Στόχος των εκδηλώσεων με τίτλο «Χριστούγεννα στην Πόλη» είναι να προσφέρουν χαρά και διασκέδαση σε όλους τους πολίτες της Καλαμαριάς, κάθε ηλικίας αλλά και στους επισκέπτες της πόλης, μέσα από δράσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα. Ταυτόχρονα στόχος είναι να τονωθεί και η αγορά της Καλαμαριάς.

Σε όλη τη διάρκεια των γιορτών στα τρία χριστουγεννιάτικα σπιτάκια της κεντρικής πλατείας θα υπάρχει κάθε μέρα και διαφορετική δράση.

Στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη: Τα παιδιά ετοιμάζουν γράμματα, κάρτες και ευχές, και συνομιλούν με τον Άγιο Βασίλη που θα βρίσκεται εκεί κατά τη διάρκεια όλων των εκδηλώσεων. Επίσης στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη θα φιλοξενούνται μικρές παραστάσεις.

Στο Σπίτι των Ξωτικών: Τα παιδιά θα δημιουργούν πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες κατασκευές μαζί με τους γονείς και θα μαθαίνουν συνταγές για χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα. Οι δράσεις απευθύνονται σε παιδιά έως 10 ετών.

Στο Σπίτι Τεχνολογίας και Παιχνιδιού: Τα παιδιά θα συμμετέχουν δημιουργικά σε εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής, εκμάθησης σκακιού, εκμάθησης stratego, παιχνιδιών μυστηρίου, ψηφιδωτού, χειροποίητων κατασκευών. Οι δράσεις θα απευθύνονται στα μεγαλύτερα παιδιά 10-14 ετών.

Στα Κιόσκια: για πρώτη φορά φέτος, πολιτιστικοί, αθλητικοί και άλλοι σύλλογοι και φορείς, θα βρίσκονται στα χριστουγεννιάτικα κιόσκια παρουσιάζοντας τις δράσεις τους.

Στο χώρο της πλατείας λειτουργούν καρουζέλ και τρενάκι από 11:00-15:00 & 17:00-21:00.