Χρυσή Αυγή: Μισεί τη Βουλή, αλλά λατρεύει τα προνόμιά της

Όσο και αν η Χρυσή Αυγή κατακεραυνώνει το σάπιο πολιτικό σύστημα και με έναν εμπαθή ρατσιστικό λόγο καλλιεργεί κλίμα έντασης προσβάλλοντας τον κοινοβουλευτισμό οι βουλευτές της κάνουν χρήση των προνομίων που τους παρέχει η θέση τους στο Κοινοβούλιο και ύστερα κλιμακώνουν την ακραία τους συμπεριφορά.

Από τη μία βουλευτικά αυτοκίνητα, χρήση ατελειών, επιδομάτων οργάνωσης γραφείου, δημιουργία ενός δαιδαλώδους μηχανισμού προώθησης ημετέρων μέσω της αξιοποίησης διορισμού συμβούλων και μετακλητών
δημοσίων υπαλλήλων με κεντρικό άξονα τον νεποτισμό και δομή εγκληματικής οργάνωσης που φέρει τον μανδύα του πολιτικού κόμματος σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές.
Από την άλλη δημόσιες καταγγελίες για την αναστολή χρηματοδότησης του κόμματος αλλά και τις σε βάρος τους προτάσεις μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. Παράλληλα δεν χάνουν την ευκαιρία να εμφανίζονται αντισυστημικοί και αθώες περιστερές κατακεραυνώνοντας τους πάντες στη Βουλή με δημοσιεύματα όπως αυτό:”Ο ελληνικός λαός πληρώνει 70 εκατ ευρώ για μισθούς και προνόμια βουλευτών”.

Ωστόσο οι ίδιοι κάνουν πρώτοι και καλύτεροι χρήση των βουλευτικών προνομίων γεμίζοντας τις τσέπες τους με δημόσιο χρήμα.  Απολύτως χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση του υπόδικου χρυσαυγίτη Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

Την ώρα που καλούσε τις Ενοπλες Δυνάμεις σε πραξικόπημα και ζητούσε από το βήμα της Βουλής την καταλυση του πολιτεύματος μετά το ένταλμα σύλληψης εις βάρος του μπήκε στο πολυτελές Volvo που του έχει παραχωρήσει η Βουλή των Ελλήνων και τράπηκε σε φυγή.

Τα πολυτελή βουλευτικά αυτοκίνητα είναι ένα προνόμιο το οποίο δεν απεμπολούν οι χρυσαυγίτες. Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους η συμφωνία με την εταιρεία leasing προβλέπει διάθεση μέχρι 45ο ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.400 κυβικά για βουλευτές Α’ και Β’ Αθήνας, Πειραιά, Επικρατείας και ευρωβουλευτές. Και 765 ευρώ για αυτοκίνητα μέχρι 1.8οο κυβικά για τους βουλευτές των υπόλοιπων περιφερειών. Ενδεικτική είναι και η περίπτωση του πρώην χρυσαυγίτη Δημήτρη Κουκούτση ο οποίος είχε παραδεχθεί: “Πώς να ζήσεις με 3.500 ευρώ το μήνα, ξέρεις πόσο καίει η Μερσεντές”.

Σύμφωνα με παλαιότερα στοιχεία από τη Βουλή τέσσερις χρυσαυγίτες βουλευτές είχαν πάρει άτοκα δάνεια μέσω Κοινοβουλίου την ώρα που καταγγέλλουν το σύστημα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Μπορεί να έχει ανασταλεί από το 2013 η κρατική χρηματοδότηση και η οικονομική ενίσχυση της Χρυσής Αυγής
όμως οι βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου κάνουν κανονικά χρήση των προνομίων που τους παρέχει η Βουλή.
Αυτό σημαίνει πως για κάθε βουλευτή η ακαθάριστη αποζημίωσή του ανέρχεται στα 5.135 ευρώ. Ωστόσο όπως προκύπτει από τους δημοσιευμένους ισολογισμούς του κόμματος οι βουλευτές εισφέρουν ένα μέρος του μισθού τους ως συνδρομή λόγω της περικοπής της κρατικής χρηματοδότησης. Προεκλογικά είχαν εξαγγείλει ότι θα κρατούσαν τις απολαβές ενός εν ενεργεία συνταγματάρχη δηλαδή ένα ποσό γύρω στα 1.200 ευρώ τον μήνα και τα υπόλοιπα θα τα παραχωρούσαν για κοινωνικές δράσεις. Στην πραγματικότητα μόνο το κόμμα γνωρίζει το μέγεθος της συνεισφοράς τους.

Οπως προβλέπεται για όλους ανεξαιρέτως τους βουλευτές καθένας έχει επιπλέον στη διάθεσή του 664 ευρώ ή 881 ευρώ αν είναι βουλευτής εκτός Αθήνας, Πειραιά και Επικρατείας για την οργάνωση του γραφείου του.

Ετι περαιτέρω η συμμετοχή ανά συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής μεταφράζεται οικονομικά σε αποζημίωση 75 ευρώ για κάθε μέλος της.

Προβλέπονται επίσης έξοδα κίνησης ανάλογα με την περιφέρεια στην οποία εκλέγεται κάθε βουλευτής 291, 389, 486 ή 648 ευρώ αντίστοιχα για τους βουλευτές α β γ ή δ κατηγορίας. Για τους βουλευτές της επαρχίας καταβάλλεται επίδομα ενοικίου ή μίσθωμα δωματίου σε ξενοδοχείο. Πέραν των διοδίων και της ταχυδρομικής ατέλειας ύψους 909.31 ευρώ τον μήνα κάθε βουλευτής έχει στη διάθεσή του 117 ευρώ για τέλη κινητής τηλεφωνίας.

Στο καθ’ όλα νόμιμο πλαίσιο κάθε βουλευτής έχει δικαίωμα να θέσει στη διάθεσή του δύο άτομα επιλογής του ως συμβούλους και έως τρεις μετακλητούς υπαλλήλους από δημόσια υπηρεσία.

Στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής από αποκαλύψεις που έγιναν κυρίως από ανθρώπους της που απομακρύνθηκαν όπως ο Νίκος Μίχος ή ο πρώην πολιτευτής Ιάσων Μπίμπος φαίνεται να λειτουργεί ένα σύστημα απόλυτης οικογενειοκρατίας. «Γυναίκες, παιδιά, αδέρφια και κολλητοί είναι οι μόνιμοι που επιλέγονται εντελώς αξιοκρατικά» είχαν καταγγείλει.

Η υποτίθεται αντισυστημική οργάνωση που καταφέρεται εναντίον όλων επιδίδεται σε διορισμούς συγγενών και ημετέρων. Αποχωρήσαντες καταγγέλλουν πως από τα δεκάδες άτομα που φέρονται τοποθετημένα σε διοικητικές θέσεις-κλειδιά ελάχιστοι ασκούν πραγματικά καθήκοντα.

πηγή: εφημερίδα Έθνος