Ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού και δωρεάν μαστογραφίες

Στο πλαίσιο του μήνα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου συνεχίζοντας τη μεγάλη εκστρατεία για την προαγωγή της δημόσιας υγείας και την ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα πρόληψης, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57).

Την εκδήλωση διοργανώνουν  η Διεύθυνση Πολιτισμού & Αθλητισμού και η Διεύθυνση  Παιδείας & Κοινωνικής Προστασίας σε συνεργασία με το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης.

Κεντρικοί ομιλητές της ημερίδας είναι ο Χειρουργός Μαστού Θεόδωρος Κοντούλης που θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα “10 μύθοι στον Καρκίνο του Μαστού”, η Ψυχολόγος του Συλλόγου Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης Εύη Καλουτά, που θα αναφερθεί στην πρόληψη της νόσου και η Πρόεδρος του Συλλόγου Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης Κυριακούλα Δερεκενάρη, η  οποία θα μοιραστεί με το κοινό την προσωπική της εμπειρία και τη μάχη της ενάντια στον καρκίνο του Μαστού.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, θα προσφερθούν στο κοινό Δωρεάν Μαστογραφίες, προσφορά των Χορηγών. Η διάθεση των Μαστογραφιών θα γίνει με κλήρωση, με προτεραιότητα σε ανασφάλιστες, άνεργες γυναίκες και δικαιούχους πρόνοιας.