Δ. Κουτσούμπας: Αιτία πολέμου τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης

«Όσο κι αν προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ο Αλέξης Τσίπρας και ο δήμιος -να τον ονομάσω έτσι- των εργασιακών δικαιωμάτων Κατρούγκαλος, η κοινή στάση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη. Προσπαθούν να ξεδοντιάσουν πραγματικά το εργατικό, συνδικαλιστικό κίνημα, να αφήσουν τους εργαζόμενους χωρίς κανένα όπλο στην πάλη τους απέναντι σε αυτή την επίθεση. Τα σχέδια αυτά πρέπει να συναντήσουν ισχυρές αντιστάσεις, είναι αιτία πολέμου», είπε χαρακτηριστικά ο Δ. Κουτσούμπας, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ.

Για τη ΝΔ είπε ότι «προβάλλει τη δική της αντιλαϊκή πρόταση, αφού με τον τίτλο “λιγότεροι φόροι” απευθύνεται κυρίως στο μεγάλο κεφάλαιο, σε αυτούς λέει ότι θα βάλει λιγότερους φόρους. Και λέγοντας λιγότερες κρατικές δαπάνες, εννοεί το πετσόκομμα, κυρίως όσων κρατικών κονδυλίων έχουν ακόμα απομείνει για τις λαϊκές, για τις κοινωνικές ανάγκες».

Μίλησε για «κάλπικη πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, που εστιάζεται μόνο σε κάποια θέματα διαφθοράς, στην αναποτελεσματικότητα της διοίκησης, της διαχείρισης».

Για τις σχέσεις του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι δεν υπάρχει κοινός τόπος και το κόμμα ψήφισε στη Βουλή διατάξεις που φέρνουν έστω και μικρή ανακούφιση στον λαό.