Δ. Παπαδημούλης: Το βέβαιο είναι ότι η Ελλάδα στο τέλος Αυγούστου βγαίνει από τα μνημόνια

Πριν από τα… μπάνια του λαού, θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις στο θέμα της οικονομίας, εκτίμησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ3, προσθέτοντας ότι «το βέβαιο είναι ότι η Ελλάδα στο τέλος Αυγούστου βγαίνει από τα μνημόνια».

Όπως είπε λοιπόν, «ο στόχος μας είναι μετά το επιτυχημένο κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας για την τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση, το συνολικό πακέτο που θα περιλαμβάνει και την ελάφρυνση του χρέους να κλείσει στις 21 Ιουνίου. Η επίσημη δήλωση από κορυφαίο παράγοντα των Βρυξελλών επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Επειδή εμάς όμως μάς ενδιαφέρει να κλειδώσουμε τα πάντα, και επειδή καμία φορά ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, πρέπει να ανεβάσουμε ταχύτητα. Όλοι, και έκαστος εφ’ ω ετάχθη. Το βέβαιο είναι ότι η Ελλάδα στο τέλος Αυγούστου βγαίνει από τα μνημόνια και ότι πριν από τα μπάνια του λαού θα έχουμε θετικές εξελίξεις σε αυτό το θέμα. Και θα σας έλεγα, ειδικά για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, πριν και από την έναρξη του Μουντιάλ!».

Σε ό,τι αφορά την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Η άσκηση φυσικής βίας για την αντιμετώπιση της διαφορετικής άποψης, όποια κι αν είναι αυτή, είναι ωμός φασισμός και ποινικό αδίκημα. Τελεία και παύλα. Όλοι οι δημοκράτες, ό,τι ιδέες και αν πιστεύουν, οφείλουν αυτή τη δημοκρατική αρχή να την υπερασπίζονται απέναντι στο φασισμό. Πενήντα πέντε χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον του Γρηγόρη Λαμπράκη από το τότε παρακράτος της άκρας δεξιάς, ζούμε την αναβίωση επικίνδυνων ακροδεξιών φαινομένων στη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη είναι όμως δημοκρατική, ανοικτή, πολυπολιτισμική. Και μπορεί να ξαναγίνει όπως ήταν παλιά, και χρειαζόμαστε ανθρώπους σαν τον Μπουτάρη».

Και, εν συνεχεία, «τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, δεν πρέπει το θέμα της φασιστικής βίας να το κάνουν αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ τους. Όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα οφείλουν να είναι απέναντι στη βία, από όπου κι αν προέρχεται. Και ιδιαίτερα για τη Νέα Δημοκρατία θα έλεγα ότι είναι, καλό όχι μόνο για την κοινοβουλευτική δημοκρατία, αλλά και για το ίδιο το κόμμα, να κόψει με το μαχαίρι τον ομφάλιο λώρο κάθε σύμφυσής της με τη φασιστική άκρα δεξιά», συνέστησε ο κ. Παπαδημούλης.

Ερωτηθείς, τέλος, για τις διαπραγματεύσεις με την πΓΔΜ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Το σημαντικό κέρδος των τελευταίων ημερών είναι ότι για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια η κυβέρνηση Ζάεφ δέχθηκε το erga omnes, την πάγια εθνική θέση -μια ενιαία, σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις. και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Δίπλα σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε μια από τις σύνθετες ονομασίες από το “καλάθι” που έχει προτείνει ο Μάθιου Νίμιτς, για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Και αυτό θα κάνει καλό και στις δύο χώρες, και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, γιατί θα συμβάλλει στην σταθερότητα και στην οικονομική ανάπτυξη».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ