Δ. Παπαδημούλης: Στις 26 Μαίου το αποτέλεσμα θα διαψεύσει ηχηρά τις δημοσκοπήσεις

Συνέντευξη στην «Αυγή της Κυριακής» και τον δημοσιογράφο Σπύρο Ραπανάκη παραχώρησε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στη συνέντευξη, που δημοσιεύεται σήμερα, ο Δημ. Παπαδημούλης μιλά για το διακύβευμα των ευρωεκλογών. «Στις 26 Μαίου το αποτέλεσμα θα διαψεύσει ηχηρά τις δημοσκοπήσεις. Κάθε μέρα που περνάει το κλίμα ανεβαίνει για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική Συμμαχία. Δεν αποκλείω ακόμα και το σενάριο της πρωτιάς», τονίζει, και συμπληρώνει: «Το βράδυ των εκλογών το πολιτικό πρόβλημα θα βρίσκεται στην οδό Πειραιώς και όχι στην πλατεία Κουμουνδούρου».

Ο Δημ. Παπαδημούλης εκτιμά πως «το δίλημμα πρόοδος ή οπισθοδρόμηση ισχύει και  για Ελλάδα και για Ευρώπη». «Ο Κ. Μητσοτάκης φανερώνοντας το αντικοινωνικό του πρόσωπο, μας κάνει διαρκώς δώρα με όσα αδιανόητα είπε για την 13η σύνταξη, τα δώρα, το επταήμερο, το παιδί από το Περιστέρι που μπορεί να γίνει ψυκτικός ή τεχνικός ανελκυστήρων, ενώ αυτός που έχει σπουδάσει στο… “Κολάμπια” είναι γεννημένος πρωθυπουργός. Του προτείνω να βγαίνει κάθε μέρα να μιλάει μόνος του αφού φοβάται με τον Τσίπρα», σημειώνει.

Αναφερόμενος στην ψήφο προς τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμά επιπλεόν πως «ανθρωποι στα αριστερά μας, βλέπουν πια, στο πρώτο οκτάμηνο εκτός μνημονίου, τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ που ενισχύουν το κοινωνικό μας πρόσωπο, την κοινωνική μας μεροληψία υπερ των αδύναμων και των μεσαίων, υπερ των πολλών».

Για τις προοδευτικές συμμαχίες στην Ευρώπη, ο Δημ. Παπαδημούλης καλεί τη σοσιαλδημοκρατία «να ξεκολλήσει από τη μακρόχρονη σύμπλευση της με τη δεξιά που την έχει οδηγήσει σε πολλές χώρες στο φαινόμενο της πασοκοποίησης, να ριζώσει και να απλωθεί το εγχείρημα της Προοδευτικής Συμμαχίας και να οικοδομήσουμε την ευρύτερη δυνατή συμμαχία για τα κοινωνικά, οικονομικά θέματα και το νέο κοινοτικό πορυπολογισμό».

«Ο στόχος να αποτρέψουμε το σενάριο Βέμπερ, που είναι κακό για την Ευρώπη και καταστροφικό για την Ελλάδα, χρειάζεται συμμαχίες. (…)Η επιλογή του Βέμπερ ως διαδόχου του Γιούνκερ είναι το δαχτυλίδι αραβώνα ανάμεσα στην δεξιά υπερσυντηριτκή Γερμανοκρατία και την ανερχόμενη ακροδεξιά», συμπληρώνει ο Δημ. Παπαδημούλης.

«Θέλω να υπογραμμίσω το εξής: Δεν μας απασχολεί η κεντροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα παραμείνει ένα κόμμα της Αριστεράς με τη δική του ταυτότητα και φυσιογνωμία, ένας από τους πυλώνες του ΚΕΑ, μια από τις σημαντικότερες αντιπροσωπείες στην ευρωομάδα της αριστεράς. Αυτή είναι η προστιθέμενη αξία μας», συνεχίζει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και κλείνει τη συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής», λέγοντας: «Χαίρομαι που αυτή την περίοδο, με τη συνδρομή του ηγετικού χαρίσματους του Αλ. Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία  ασκούνται στις πράξεις της πρόσθεσης και του πολλαπλασιασμού».