Δ. Παύλου Μελά: Aνακύκλωσε, κέρδισε αστέρια και πάρε δώρα

Ο Δήμος Παύλου Μελά σας προσκαλεί στην εκδήλωση της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου, και ώρα 18:00, στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» (Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη), με αντικείμενο την 3η συνάντηση εργασίας του Τοπικού Δικτύου Υποστήριξης του προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης Tropa Verde.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ για την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.tropaverde.org που συνδέει με διαδραστικό τρόπο τις τοποθεσίες, όπου οι πολίτες μπορούν να αποθέτουν τα ανακυκλώσιμα υλικά, και τις επιχειρήσεις που συνεργάζονται, παρέχοντας δώρα ή εκπτώσεις στους πολίτες.

Κάθε φορά που θα ανακυκλώνετε χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, τηγανέλαιο στα ειδικά σημεία συλλογής του Δήμου Παύλου Μελά, η δράση σας ανταμείβεται με ειδικό κουπόνι αστεριών / πόντων και οι πόντοι σας εξαργυρώνονται σε δώρα και προσφορές από τοπικά καταστήματα!

Ελάτε μαζί μας στο πρόγραμμα ευρωπαϊκής εδαφικής συνεργασίας “TROPA VERDE, REWARDING RECYCLING-URBACT”, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Παύλου Μελά με ακόμη 5 ευρωπαϊκούς δήμους:

››Santiago de Compostela (Ισπανία)

››Guimarães (Πορτογαλία)

››City of Budapest District 14 Zugló Municipality (Ουγγαρία)

››Stowarzyszenie Aglomeracja Opolska (Πολωνία)

››Métropole Nice Côte d’Azur (Γαλλία)

και έχει ως σκοπό τη μεταφορά της καλής πρακτικής που αναπτύχθηκε στον δήμο Santiago de Compostela για την αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης και επαναχρησιμο-ποίησης υλικών, σε δημοτικό επίπεδο.

Το τοπικό δίκτυο υποστήριξης του προγράμματος (URBACT Local Group, ULG) έχει συσταθεί, σε εθελοντική βάση, από ενεργούς πολίτες και φορείς, οι οποίοι, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου, υποστηρίζουν την υλοποίηση του προγράμματος και μεριμνούν για την ορθή εφαρμογή του.

Κρίσιμος παράγοντας για την επιτυχία του τοπικού δικτύου υποστήριξης είναι η, όσο το δυνατόν, πιο ευρεία συμμετοχή σε αυτό. Για τον λόγο αυτό, η 3η συνάντηση εργασίας έχει ως κύριο στόχο την περαιτέρω διεύρυνσή του, με τη συμμετοχή επιπλέον φορέων και πολιτών που μπορούν να συνεισφέρουν στην κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση Σχεδιασμού, Ανάπτυξης και Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων

Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Πρασίνου

Δήμος Παύλου Μελά

Τηλ: 2313 302979

Email: [email protected]