Δ. Τζανακόπουλος: Nα είναι πιο προσεκτική η ΝΔ με τα μηνύματα που εκπέμπει προς την Τουρκία

«Πρώτιστη προτεραιότητα» του Πρωθυπουργού χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, εν όψει της συμμετοχής του Αλ. Τσίπρα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες.

Όπως ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων και των συναντήσεών του ο Πρωθυπουργός «θα θέσει το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται παρανόμως στην Τουρκία εδώ και τέσσερις μήνες ώστε να ασκηθεί η μέγιστη πίεση για την απελευθέρωση τους».

Ερωτηθείς για το αν ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί τελικά με τον κ. Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι «η πιθανή οριστικοποίηση της συνάντησης θα γίνει εντός των επόμενων ωρών» και επανέλαβε πως το ζητούμενο είναι «η ατζέντα με την οποία πηγαίνει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Πρωθυπουργός και η οποία έχει στην κορυφή της το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών».

«Ακατανόητη η παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στην ορκωμοσία Ερντογάν»

Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «το λιγότερο ακατανόητη αν όχι επιζήμια» την παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στην τελετή ορκωμοσίας του κ. Ερντογάν, για την οποία, όπως σημείωσε, δεν υπήρξε «καμία συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών». Ανέφερε επιπλέον ότι «οι πρωτοβουλίες της κ. Μπακογιάννη έχουν χαρακτήρα προσωπικής προβολής και δημοσίων σχέσεων και δεν έχουν καμία σχέση με την εξωτερική πολιτική η οποία δεν μπορεί να καθορίζεται με βάση τις προσωπικές ιδιοτέλειες και την οίηση του καθενός».

«Θα περιμέναμε από τη Ν.Δ. που ξιφουλκούσε εναντίον της πρωτοβουλίας για την επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Ελλάδα και η οποία αρέσκεται να κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση για ενδοτισμό και μειοδοσίες να είναι πιο προσεκτική με τα μηνύματα που εκπέμπει προς την Τουρκία, ειδικά μάλιστα σε μια τέτοια συγκυρία» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παρεμβάσεις για την επαναρρύθμιση της αγοράς εργασίας

«Η πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι το αμέσως επόμενο διάστημα -και με τα μεγαλύτερα πεδία ελευθερίας που προσφέρει η έξοδος από το Μνημόνιο- να εντείνει τις παρεμβάσεις για την επαναρρύθμιση της αγοράς εργασίας αλλά και να προχωρήσει στις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την αύξηση του κατώτατου μισθού για να μπει ένα τέλος στον κύκλο της απορρύθμισης και της εργασιακής ζούγκλας που επιβλήθηκε την περίοδο 2010- 2014», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σχολίασε ότι «σε αυτή την προσπάθεια γνωρίζουμε ότι έχουμε απέναντι μας τον κ. Μητσοτάκη που κάνει λόγο για το ξεπερασμένο οχτάωρο αλλά και τον ΣΕΒ που επιμένει να λειτουργεί με αμιγώς πολιτικά κίνητρα».