Δ. Τζανακόπουλος: Η ΝΔ επιμένει να μην απαντά για τα παράλογα μέτρα που ζητά το ΔΝΤ

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος τονίζει με δήλωσή του, ότι η ΝΔ επιμένει να μην απαντά για τα παράλογα μέτρα των 4,2 δισ. ευρώ που ζητά το ΔΝΤ, ενώ υπογραμμίζει ότι ένα τέταρτο μνημόνιο αποτελεί διακαή πόθο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

“Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει ακόμα και σήμερα να δίνει διαπιστευτήρια υποταγής στους ακραίους κύκλους των δανειστών. Αφού γύρισε την πλάτη στους χαμηλοσυνταξιούχους, αρνούμενη να ψηφίσει την ενίσχυσή τους, συνεχίζει να κρύβεται πίσω από τις θέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Επιμένει να μην απαντά ποια είναι τελικά η θέση της για τα παράλογα μέτρα 4,2 δις. ευρώ που ζητά το ΔΝΤ” αναφέρει στη δήλωσή του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει ότι “η μονογραφή αλλά και η υπογραφή ενός τέταρτου Μνημονίου αποτελεί τον διακαή πόθο της ΝΔ και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος διατυμπανίζει με θράσος τη δέσμευσή του πως όχι μόνο θα εφαρμόσει στο σύνολό του το πρόγραμμα διάσωσης, αλλά θα προσθέσει και περισσότερες μεταρρυθμίσεις”.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Κικίλια απαντά ότι “ο κ. Κικίλιας ξεχνά να μιλήσει για πράγματα, τα οποία όμως ο λαός θυμάται. Ξεχνά να μιλήσει για τα 30 δις. ευρώ μέτρα που πήρε η κυβέρνηση Σαμαρά από το 2012 μέχρι και το 2014. Ξεχνά τη συνολική ύφεση 25% που έφεραν οι πολιτικές τους στην ελληνική οικονομία. Ξεχνά την εκτόξευση της ανεργίας στο 27%. Ξεχνά την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας επί των ημερών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ξεχνά την γενικευμένη φοροδιαφυγή και τα δεκάδες σκάνδαλα.”

Τέλος, κάνοντας ένα τελευταίο σχόλιο, αναφέρει ότι “η ελληνική κυβέρνηση έχει σοβαρότερα ζητήματα να ασχοληθεί από το χαρτοπόλεμο της Νέας Δημοκρατίας. Συνεχίζει να εργάζεται σκληρά και να διαπραγματεύεται για να επιτύχει το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης χωρίς τη νομοθέτηση πρόσθετων μέτρων για μετά το 2018 και με την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων”.