Δ. Τζανακόπουλος: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ εγγύηση για δικαιότερη φορολογία και μισθολογικές αυξήσεις

Απελευθερωμένοι από τη σκληρή επιτροπεία και τους εξωτερικούς καταναγκασμούς, βρισκόμαστε σε μια νέα κατάσταση «που μας επιτρέπει τώρα να αφήσουμε το δικό μας στίγμα, να δημιουργήσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, να ανασυγκροτήσουμε την ελληνική οικονομία, να εγγυηθούμε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή», τονίζει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στην «ΑΥΓΗ».

Ο υποψήφιος στην ‘Α Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει ότι τα μηνύματα από τις περιοδείες στις γειτονιές της πρωτεύουσας, είναι ενθαρρυντικά «παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια αντικειμενικά δύσκολη μάχη». Προσθέτει ότι ο πολύς κόσμος «κατανοεί πώς παρά τις δυσκολίες ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε όχι μόνο να βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο αλλά και να εκκινήσει την διαδικασία της κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας και αυτός ο κόσμος δεν θέλει να διακινδυνεύσει αυτή την πορεία, ούτε να επιστρέψει το παλιό καθεστώς».

Σημειώνει ότι και η νέα γενιά θα δώσει τις σωστές απαντήσεις στα ερωτήματα που μπαίνουν στις εκλογές: Για το εάν θέλουν «διεύρυνση δικαιωμάτων ή περιορισμό τους, δουλειά με δικαιώματα ή πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, ισότητα στις αμοιβές ή υποκατώτο μισθό και αδήλωτη εργασίας, στήριξη της καινοτομίας και της έρευνας ή ένα οικονομικό μοντέλο που βασίζεται στο μειωμένο μισθολογικό κόστος και τον αθέμιτο ανταγωνισμό ,ένα σύγχρονο δυτικό κράτος ή την επιστροφή στις παρωχημένες αντιδραστικές ιδεολογίες του εθνικισμού και του θεσμικού ρατσισμού». Ως προς το τελευταίο σχολιάζει ότι «η φράση ‘επιδόματα μόνο για τα Ελληνόπουλα’ όταν ακούγεται από στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια ευρωπαϊκή χώρα προκαλεί ανατριχίλα».

Σχετικά με το εκλογικό «τελεσίγραφο» του κ. Μητσοτάκη, μιλά για «κατεξοχήν αλαζονικό δίλημμα» που «υποκρύπτει βαθιά αδυναμία και έντονη αγωνία για το αποτέλεσμα των εκλογών» και προσθέτει ότι η ψήφος «δεν κερδίζεται με τέτοιου είδους εκβιασμούς», αλλά με σύγκριση προγραμμάτων «και αυτό είναι που αποφεύγει σκόπιμα ο κ. Μητσοτάκης».