Δ.Τζανακόπουλος: Ζητάμε από τον κ. Μητσοτάκη να μην παραιτηθεί μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών (βίντεο)

«Αν η εντολή που λέει ο Κ.Μητσοτάκης για πολιτική αλλαγή δεν προκύψει μετά τις ευρωεκλογές θα δεσμευτεί ότι θα μείνει πρόεδρος της ΝΔ μέχρι τις εθνικές εκλογές;» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Η μάχη των ευρωεκλογών θα κερδηθεί», ξεκαθαρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, προσθέτοντας αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις ότι θα καταρρεύσει η απάτη της ΝΔ. Ο ίδιος έθεσε μάλιστα το ερώτημα για την περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, αν θα παραιτηθεί ο Κ.Μητσοτάκης. «Ζητάμε να μην παραιτηθεί» υπογράμμισε ο ίδιος.

«Αν η εντολή που λέει ο Κ.Μητσοτάκης για πολιτική αλλαγή δεν προκύψει μετά τις ευρωεκλογές θα δεσμευτεί ότι θα μείνει πρόεδρος της ΝΔ μέχρι τις εθνικές εκλογές» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δ.Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open tv δήλωσε σχετικά με τις δημοσκοπήσεις οι οποίες εμφάνιζαν πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην πρόθεση ψήφου ότι «οι τεράστιες συγκεντρώσεις του Αλ.Τσίπρα αναδεικνύουν ότι η ΝΔ προσπάθησε να μετατρέψει την εικονική πραγματικότητα σε κοινωνική πραγματικότητα η οποία στο μέτρημα κρίθηκε ελλιποβαρής».

Ακόμη, ο ίδιος επανέλαβε ότι η νίκη στις ευρωεκλογές θα σημάνει την κατάρρευση της απάτης του κ. Μητσοτάκη και ταυτόχρονα ψήφο εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.

«Ο ελληνικός λαός θα βάλει στην άκρη τις δημοσκοπήσεις αποδεικνύοντας τη μεγάλη απάτη του μιντιακού συστήματος και του κ. Μητσοτάκη», πρόσθεσε ο Δ.Τζανακόπουλος ενώ αναφερόμενος στο διακύβευμα των ευρωεκλογών υπογράμμισε ότι κρίνεται αν θα δοθεί εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση είτε «θα επιστρέψουμε στα “μαύρα” χρόνια της μνημονιακή περιόδου».

Κάνοντας λόγο για πολιτικό deja vu του Σεπτεμβρίου του 2015 την Κυριακή των ευρωεκλογών, ο Δ.Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «στις εκλογές δεν αποφασίζουν οι δημοσκόποι και οι προπαγανδιστές, αποφασίζει ο ελληνικός λαός. Κάποιοι θατρίβουν τα μάτια τους».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν είτε στο τέλος Σεπτεμβρίου είτε στις αρχές Οκτωβρίου και πρόσθεσε ότι αυτός είναι ο πολιτικός στόχος της κυβέρνησης για λόγους «πολιτικής σταθερότητας και ολοκλήρωσης της κυβερνητικής θητείας».

«Από τη μία έχουμε ένα πρόγραμμα κοινωνική στήριξης των πολλών και από την άλλη ένα πρόγραμμα που αφορά τις ελίτ και τους ολιγάρχες», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και σημείωσε ότι «το πραγματικό ερώτημα των εκλογών είναι αν οι πολλοί στηρίζουν την πολιτική της κυβέρνησης ή αν προτιμούν την επιστροφή σε ένα καθεστώς κοινωνικής ισσοπέδωσης της ΝΔ».

Αναφορικά με την άρνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναμετρηθεί με τον Αλ.Τσίπρα σε ένα τηλεοπτικό debate ο Δ.Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε το σθένος να αντιμετωπίσει τον πρωθυπουργό, χωρίς την ασφάλεια κειμένων γραμμένα από άλλους».