Δε βιάζεται ο Στ. Θεοδωράκης για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς

Μετά το κλίμα αισιοδοξίας του Σαββάτου και τις φήμες ότι ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι συμφώνησαν σε όλα και προχωρούν ολοταχώς για την ίδρυση του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, ήρθαν κάποιες δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη να χαλάσουν τη γενική ευφορία. Συγκεκριμένα ο Σταύρος Θεοδωράκης με δήλωσή του πήρε αποστάσεις από αυτές τις πληροφορίες. «Το νέο δεν είναι πανωσήκωμα για να το κάνουμε σε ένα βράδυ, θέλει γερά θεμέλια», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και έκανε λόγο για τελεσίγραφα απαντώντας στην Φώφη Γεννηματά και στις δηλώσεις της πως το φθινόπωρο είναι το απώτερο χρονικό όριο για την εκλογή νέου αρχηγού στον πολιτικό φορέα που θα σχηματιστεί από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. «Η ιστορία δεν γράφεται σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των κομματικών επιτελείων και ούτε οι φιλελεύθεροι και οι σοσιαλδημοκράτες δέχονται τελεσίγραφα», δήλωσε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη από το ΠΑΣΟΚ τον κατηγορούν για υπονόμευση του καλού κλίματος και επισημαίνουν ότι «ο κόσμος της παράταξης αγωνιά για αποτελέσματα. Για έργα και όχι λόγια. Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει».