Η ΔΕΗ «φιλοξενεί» στη ΔΕΘ τους Γιατρούς του Κόσμου και προσφέρουν δωρεάν εξετάσεις

Με μια συνεργασία που αποσκοπεί στην κοινωνική προσφορά θα συνδυάσει τη φετινή συμμετοχή της στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η ΔΕΗ. Θα παραχωρήσει το περίπτερό της στους Γιατρούς του Κόσμου, οι οποίοι θα εγκαταστήσουν στο χώρο αυτό πέντε ιατρεία, για να παρέχουν δωρεάν εξετάσεις στις παρακάτω ειδικότητες: Οφθαλμολογικό, Παθολογικό, Γυναικολογικό, Παιδιατρικό, Οδοντιατρικό.

Ο τεχνολογικός εξοπλισμός είναι προσφορά του «Εθνικού Ερευνητικού Κέντρου Δημόκριτος». Η χορηγία της ΔΕΗ, εκτός της διαμόρφωσης του χώρου, περιλαμβάνει, επίσης: Κάλυψη λειτουργικών δαπανών που αφορούν την υλοποίηση όλων των εργασιών, αγορά ιατρικών αναλωσίμων και προσφορά οδοντιατρικής έδρας.

«Η ΔΕΗ θεωρεί ότι έχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει σε ευρύτερο πλαίσιο, αποδεικνύοντας με ποικίλους και διαφορετικούς τρόπους την ευαισθησία της στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα. Η ΔΕΗ θεωρεί ότι έχει καθήκον να συμπαραστέκεται με όποιον τρόπο μπορεί στην προσπάθεια όλων όσοι καθημερινά αγωνίζονται στις σημερινές, αντίξοες για πολλούς συνθήκες», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή: 16.00-22.00, Σάββατο και Κυριακή: 10.00-22.00.

Από τους Γιατρούς του Κόσμου (Πολυϊατρείο Θεσσαλονίκης) θα διατεθούν, σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, χίλια εισιτήρια εισόδου στη ΔΕΘ, τα οποία προσφέρονται από τη ΔΕΗ.

Η συνεργασία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα συνεχιστεί με την παροχή οδοντιατρικής πρόληψης και κατά τη διάρκεια της Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοίλων, στην Κοζάνη, τη χρονική περίοδο 21-26 Σεπτεμβρίου.