Δέκα συλλήψεις για τρομοκρατία σε Γαλλία και Ελβετία

Δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στην περιοχή του Παρισιού, στη νότια Γαλλία και στην Ελβετία, στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής επιχείρησης της αστυνομίας, όπως ανακοίνωσαν πηγές που πρόσκεινται στην έρευνα.
Εννέα από τους συλληφθέντες, ηλικίας από 18 ως 65 ετών, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι γνωστοί στις αρχές, συνελήφθησαν στη Γαλλία, στις περιοχές Μπους-ντι-Ρον, Αλπ-Μαριτίμ, Σεν-Σεν-Ντενί και Βαλ-ντε-Μαρν και μια 23χρονη Κολομβιανή συνελήφθη στην Ελβετία, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές. Μεταξύ των συλληφθέντων στη Γαλλία είναι και ένας 27χρονος Ελβετός υπήκοος.
Τα πρόσωπα αυτά συμμετείχαν σε μια ομάδα συζήτησης στην πλατφόρμα κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram, η οποία χρησιμοποιείται συχνά από τους τζιχαντιστές. Οι ίδιες πηγές είπαν, επιβεβαιώνοντας πληροφορία της εφημερίδας Le Parisien, ότι τα πρόσωπα αυτά αντάλλασσαν μηνύματα με “ανησυχητικό περιεχόμενο”.

Ελβετοί εισαγγελείς ανέφεραν ότι η έρευνα, η οποία διεξάγεται από τον Ιούνιο του 2016 και στο πλαίσιο της οποίας έγινε η σύλληψη της γυναίκας, συνδέεται με πιθανή παράβαση του νόμου που απαγορεύει την λειτουργία της αλ Κάιντα, του Ισλαμικού Κράτους και οργανώσεων που συνδέονται με αυτές. Διευκρίνισαν όμως ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για σχέδιο επικείμενης επίθεσης.