Δεκαεπτά Τούρκοι, μεταξύ τους 10 γυναίκες και παιδιά, αποβιβάστηκαν στις Οινούσσες

Σε παραλία στην περιοχή «Πούντα» Οινουσσών εντοπίστηκαν χθες, 17 Τούρκοι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, οι οποίοι με μέριμνα του Λιμενικού Σώματος μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στη Χίο.

Σύμφωνα με τoπικά ΜΜΕ, πρόκειται για Τούρκους υπηκόους που έφθασαν στην Ελλάδα με φουσκωτό σκάφος και ζητούν πολιτικό άσυλο. Πρόκειται για 4 γυναίκες, 7 άνδρες και 6 παιδιά από περιοχές γύρω από τη Σμύρνη. Οι 17 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στη ΒΙΑΛ για καταγραφή και ταυτοποίηση. Εκτιμάται πως θα μεταφερθούν κατόπιν στον Πειραιά για να εξεταστεί το αίτημα ασύλου που αναμένεται να υποβάλλουν με τη συνηθισμένη διαδικασία στην Αθήνα.

Το Λιμενικό Σώμα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται: «Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαεπτά (17) αλλοδαπών προέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ειδικότερα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν σε αμμώδη παραλία στην περιοχή “ΠΟΥΝΤΑ” Οινουσσών. Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Χίου. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου».