Δεκαπέντε συλλήψεις για ναρκωτικά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Δεκαπέντε άτομα συνελήφθησαν για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών κατά το τελευταίο 24ωρο σε περιοχές του κέντρου της Θεσσαλονίκης (ευρύτερη περιοχή Πλατείας Αγίου Γεωργίου, Α.Π.Θ. κ.α.) και άλλες περιοχές της πόλης στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και ηρωίνης.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης:

  • από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας «Ζ» στην Πλατεία Αριστοτέλους 21χρονου αλλοδαπού, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 57 ναρκωτικά δισκία. Επιπλέον, βρέθηκαν το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ, 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (tablets), 2 συσκευές αποθήκευσης ενέργειας (power banks) και (1) κινητό τηλέφωνο την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει, ενώ από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου προέκυψε ότι το προαναφερόμενο κινητό τηλέφωνο είχε αφαιρεθεί στις 12-11-2018 από άνδρα, στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης.
  • Από αστυνομικούς ομάδας «Ζ» στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου, 19χρονου αλλοδαπού στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μικροδέμα κάνναβης βάρους (23,1) γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.