Δεκατέσσερις συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη

Στο ευρύτερο πλαίσιο ειδικών δράσεων διαφόρων αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, κατά το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Ασφάλειας και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

• 4 άτομα για ληστεία και απόπειρα ληστείας. Μεταξύ αυτών και ένας 24χρονος αλλοδαπός, ο οποίος χθες το πρωί, με απειλή μαχαιριού, αποπειράθηκε να αφαιρέσει κινητό τηλέφωνο από διερχόμενο άντρα, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από προστρέξαντες αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Επιπρόσθετα και στο πλαίσιο περαιτέρω έρευνας, προέκυψε ότι ο συλληφθείς είναι μέλος συμμορίας που στα τέλη Ιουνίου 2019, με χρήση σωματικής βίας και αιχμηρού αντικειμένου, μαζί με συνεργούς του, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και κινητό τηλέφωνο από 19χρονο αλλοδαπό.

• 3 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.

• 3 άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 32χρονου αλλοδαπού από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά, όταν διαπίστωσαν ότι, σε οικία όπου φιλοξενούταν στη Σταυρούπολη, κατείχε 2 συσκευασίες κάνναβης και 41 μικροδέματα της ίδιας ουσίας έτοιμα για διοχέτευση σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων, το συνολικό βάρος των οποίων ξεπερνούσε το μισό κιλό. Κατασχέθηκαν επίσης, πληθώρα κενών νάιλον συσκευασιών πρόσφορες για συσκευασία ποσοτήτων ναρκωτικών, ένας σπαστήρας – τρίφτης και 5 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του. Η υπόθεση συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό.

• 2 άτομα για κλοπή και απόπειρα κλοπής.

• 1 άτομο, για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

• 1 άτομο-μέλος εγκληματικής οργάνωσης, για παράνομη μεταφορά-προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας. Πρόκειται για έναν 21χρονο αλλοδαπό, τον οποίο εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης να κινείται στην Εγνατία Οδό με επιβατικό όχημα, πλην όμως προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα, για να ακινητοποιηθεί και τελικά να συλληφθεί στην Επ. Οδό Σοχού – Λαγκαδά. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε μεταφορά 13 ατόμων, τα οποία στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια. Η δικογραφία σχηματίζεται από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας.