Το Δεκέμβριο θα εκδικαστεί στο ΣτΕ η προσφυγή της πρώην διοίκησης του ΟΑΣΘ

Στις 5 Δεκεμβρίου 2017 θα εκδικαστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή που κατέθεσαν ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης και άλλα τρία άτομα από το πρώην δ.σ. του Οργανισμού ζητώντας να ανασταλούν και να ακυρωθούν όλες οι σχετικές αποφάσεις για την εκκαθάρισή του χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματική την υπουργική απόφαση.
Αυτά τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, διευκρινίζοντας, «προσφύγαμε κατά του ελληνικού δημοσίου, του νόμου 4482/2017 και της υπουργικής απόφασης με την οποία διορίστηκαν τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού, ο γενικός διευθυντής και ο ορκωτός λογιστής-ελεγκτής».
Στην αίτηση που κατατέθηκε στο ΣτΕ, ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, ο τέως αντιπρόεδρος του οργανισμού, Νικόλαος Πετρογιάννης και ένα πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου, η Αγγελική Γρηγοριάδου, ζητούν με προσωρινή διαταγή-μεταξύ άλλων- να παγώσει η διαδικασία εκκαθάρισης του οργανισμού, καθώς και η μεταβίβαση των μετοχών στη νεοσυσταθείσα εταιρεία Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ Α.Ε.), που αναμένεται να λειτουργήσει τον Δεκέμβριο του 2019.