Δεν έχει τελειώσει το θέμα της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ για τον Στ. Θεοδωράκη

Το σίριαλ της συνεργασίας του Ποταμιού με το ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται κανονικά όπως προκύπτει από την τελευταία εμφάνιση του Σταύρου Θεοδωράκη στο ΣΚΑΪ, ενώ παράλληλα απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. «Το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο μαζί με τους συμμάχους του, εκτός αν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα τρίτο εκσυγχρονιστικό και μεταρρυθμιστικό πόλο», είπε και πρότεινε μάλιστα κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Φώφη Γεννηματά στις 20 Σεπτεμβρίου, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή αρχηγού από την κοινωνία.

Αιχμηρή ωστόσο ήταν η απάντησή του όταν ρωτήθηκε για όσα λέει η κ. Γεννηματά για τις σχέσεις του με την ΝΔ: «Μην μπερδευτούμε. Η κ. Γεννηματά ήταν υπουργός της Δεξιάς. Υπουργός μίας κυβέρνησης που είχε πρώτο ρόλο η ΝΔ». Συμπλήρωσε όμως ότι η υπόθεση του Κέντρου δεν πρέπει να ναυαγήσει λέγοντας: «Δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε μια ομοσπονδία με το ΠΑΣΟΚ. Όλοι αυτοί που μετέχουμε στον διάλογο του κέντρου θέλουμε κάτι καινούργιο και όχι να προσχωρήσουμε στο παλιό».

Για το θέμα της ηγεσίας είπε ότι «ο ηγέτης πρέπει να έχει την αίσθηση της προσωρινότητας και εγώ την έχω. Έχω ξεκαθαρίσει και στους συμμάχους μας ότι, αν υπάρξει μια προσωπικότητα που θα ενώσει όλους τους εκσυγχρονιστές και τους μεταρρυθμιστές, τότε δεν θα είμαι υποψήφιος». Οσον αφορά την υποψηφιότητα Σημίτη σημείωσε ότι πρέπει να του επιφυλάξουμε διαφορετικούς ρόλους στο μέλλον.