Δεν φαίνεται να συνδέεται με διεθνή τρομοκρατία η έκρηξη στο Μανχάταν

Προφανώς τρομοκρατική ενέργεια, μη συνδεόμενη ωστόσο με τη διεθνή τρομοκρατία, χαρακτήρισε την έκρηξη στο Μανχάταν, που τραυμάτισε 29 άτομα, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο. «Μία έκρηξη βόμβας στη Νέα Υόρκη αποτελεί προφανώς πράξη τρομοκρατίας» δήλωσε τονίζοντας ότι η έρευνα βρίσκεται σε «πολύ-πολύ αρχικό στάδιο».

Διευκρίνισε επίσης ότι «δεν βρέθηκε σύνδεση με την ISIS» και τόνισε ότι καμία ξένη τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης. Η έκρηξη σημειώθηκε στη συνοικία Τσέλσι της Νέας Υόρκης το βράδυ του Σαββάτου. Αστυνομικοί, οι οποίοι ερεύνησαν την περιοχή γύρω από το σημείο της έκρηξης, ανακάλυψαν δεύτερο ύποπτο αντικείμενο, που χαρακτηρίζουν ως «ενδεχόμενο εκρηκτικό μηχανισμό».

«Δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε αυτή την ώρα ότι υπάρχει άλλη άμεση απειλή» τόνισε ο Άντριου Κουόμο, προσθέτοντας, πάντως, ότι 1.000 επιπλέον αστυνομικοί και μέλη της εθνοφρουράς θα περιπολούν σε σταθμούς του μετρό, σε αεροδρόμια και σε στάσεις λεωφορείων.

«Θα βρούμε όποιον έβαλε αυτές τις βόμβες και θα τον φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης» δεσμεύτηκε και δήλωσε αποφασισμένος να μην επιτρέψει «σε αυτούς τους ανθρώπους και σε αυτά τα είδη απειλής να αναστατώσουν τη ζωή μας στη Νέα Υόρκη. Αυτό θέλουν να κάνουν. Δεν θα τους αφήσουμε. Έχουμε ελευθερία, έχουμε δημοκρατία, δεν θα τους επιτρέψουμε να το στερήσουν αυτό από εμάς» είπε.