«Δεν υπάρχει σχέδιο πολιτικής υγείας για τους πρόσφυγες» καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

 «Απουσία συνεπούς πολιτικής υγείας για τους πληθυσμούς των προσφύγων» καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με αφορμή τα κρούσματα ελονοσίας στον πληθυσμό των Ελλήνων αλλά και των προσφύγων.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «με εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Υγείας κ. Μπασκόζου δημιουργήθηκαν «παράτυπες διαδικασίες αδειοδότησης» για το ιατρικό προσωπικό των Μ.Κ.Ο» ενώ τονίζεται ότι «δεν υπάρχει συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο πολιτικής υγείας για τους πρόσφυγες καθώς το υπουργείο δεν έχει ορίσει πόσοι ιατροί και τι ειδικότητες είναι απαραίτητες για τον κάθε καταυλισμό και δεν έχει εκπονήσει πρόγραμμα πρόληψης και συστηματικών εμβολιασμών για τους πληθυσμούς αυτούς».

Επίσης στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «αλαζονική ιδεολογική ομπρέλα που εύκολα χαρακτηρίζει ακραίο ή ξενοφοβικό όποιον διατυπώνει ορθολογικές παρατηρήσεις» ενώ επισημαίνεται ότι «μέχρι σήμερα το υπουργείο υγείας δεν καταδέχτηκε να απαντήσει στο Δήμαρχο Λαγκαδά και στις ανησυχίες που διατύπωσε για την περιοχή του, μετά τη διαπίστωση κρουσμάτων στο χωριό Άγιος Βασίλειος, που ήταν απαλλαγμένος από ελονοσία εδώ και πάρα πολλά χρόνια.».