Δενδροφύτευση από το συνδυασμό «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα»

Με σύνθημα «φυτεύουμε την ελπίδα για μια πιο πράσινη πόλη» ο Νίκος Ταχιάος και οι υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΥΠΕΥΘΥΝΑ» έκαναν δεντροφύτευση στα παρτέρια της οδού Αγίου Δημητρίου, στην πλατεία Διογένους στην Τούμπα.

Ο υποψήφιος δήμαρχος μαζί με τον 11χρονο γιό του και τα μέλη της παράταξης, επέλεξαν την παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας, για να στείλουν το δικό τους μήνυμα για μια πιο όμορφη πόλη με περισσότερο πράσινο.

Αγόρασαν δενδρύλλια και απόγευμα της Πέμπτης, πήραν αξίνες και φτυάρια και ξεκίνησαν να τα φυτεύουν, υπό την εποπτεία του γεωπόνου του δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Ταχιάος «αναλάβαμε την πρωτοβουλία της δεντροφύτευσης για ν’ αναδείξουμε την ανάγκη που έχει ο δήμος για περισσότερο πράσινο. Πιστεύω ότι μια αλλαγή στις αστικές δεντροστοιχίες, μπορεί να βελτιώσει την εικόνα της πόλης. Επίσης, στόχος της δράσης αυτής είναι και η ευαισθητοποίηση των δημοτών για μια πιο υπεύθυνη αντιμετώπιση του αστικού περιβάλλοντος που αποτελεί την προέκταση του σπιτιού μας».

Μετά από μία ώρα η δεντροφύτευση ολοκληρώθηκε και δέκα καλλωπιστικές μουριές, άρχισαν ήδη να ριζώνουν στο παρτέρι της οδού Αγίου Δημητρίου.