Δεξιός ή αριστερός ψάλτης; Θέλει κι ερώτημα;

Πριν από λίγες ημέρες «επανήλθε» στα φώτα της στη δημοσιότητα, με ένα τρόπο  όχι και τόσο κολακευτικό. Το σύνθημα, «ο λαός δεν ξεχνά Βενιζέλο-Σαμαρά», που «πέταξε» για πρώτη φορά στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία, στην Πάτρα, ο Αλέξης Τσίπρας, θεωρήθηκε μία ευρηματική συνέχεια ή συμπλήρωμα, βάσει της συγκυρίας, στο γνωστό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80, το «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά».

Ο ίδιος πάντως δεν έδειξε να ενοχλήθηκε πολύ και σχεδόν το άφησε να περάσει, προφανώς για να μη το τονίσει πολύ… και μείνει. «Το σύνθημα του κ. Τσίπρα “ο λαός δεν ξεχνά Βενιζέλο-Σαμαρά”, είναι ένα σύνθημα κολακευτικό για εμάς», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και κάποιοι έσπευσαν να δουν προσπάθεια του Βαγγέλη να εγκλωβίσει, λέει, την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ στην υπεράσπιση της κυβέρνησης Σαμαρά. Αυτό, επιμένουν οι αναλυτές, θα διευκολύνει το έδαφος για μια νέα συγκυβέρνηση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δηλαδή δεν θέλει η Φώφη και περιμένει τον Βαγγέλη να την εγκλωβίσει, λες και η Φώφη δεν ήταν υπουργός του Σαμαρά, λες και το «όλον ΚΙΝΑΛ» δεν προσκυνά τον Κυριάκο από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Ο Βαγγέλης πάντως διατηρεί σταθερές θέσεις και αξίες αλλά και συνήθειες. Χρόνια τώρα, κάθε Πάσχα πηγαίνει στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται το πατρικό του και συγκεκριμένα σε εκκλησία του Ευόσμου, όπου παρακολουθεί την λειτουργία και μάλιστα συμμετέχει στους ψαλμούς και ψέλνει. Μη ρωτήσετε για αριστερό η δεξιό ψάλτη γιατί αυτά είναι γνωστά. Ο Βαγγέλης άλλωστε πρώτος μίλησε για στρατηγική ήττα της αριστεράς…

Φ.Δ.