Διαφήμιση στο ίντερνετ – 6+1 τρόποι προώθησης της επιχείρησής σας

Η δύναμη της διαφήμισης στο web σήμερα είναι η μεγαλύτερη από οποιοδήποτε άλλο μέσο καθώς υπερτερεί σε μία πολύ βασική παράμετρο! Είναι μετρήσιμη!

Πλέον αυτού είναι αποδεδειγμένα value for money για τον επιχειρηματία καθώς θα έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα με το μικρότερο κόστος.

Ενισχύστε το brand σας και απογειώστε τα αποτελέσματα της επιχείρησής σας χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα κανάλια διαφήμισης!

 1. Google Ads
  • Search Ads
   Αποτελεί ίσως τον σπουδαιότερο και αποτελεσματικότερο τρόπο διαφήμισης για την προώθηση της επιχείρησής σας. Η διαφήμιση στην Google με ελκυστικό περιεχόμενο για το προϊόν ή την υπηρεσία που προωθείτε είναι το καλύτερο βήμα προσέλκυσης του χρήστη για να το αγοράσει.Η Google διαθέτει κατάλληλους αλγορίθμους ώστε για συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά να εμφανίζονται κατά σειρά τα πιο σχετικά από άποψη περιεχομένου άρθρα στον χρήστη. Η Google άλλωστε αποτελεί τη νούμερο 1 επιλογή για κάθε σύγχρονο άνθρωπο που αναζητεί κάτι, καθιστώντας την την μεγαλύτερη πλατφόρμα αναζητήσεων παγκοσμίως.Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας για την εταιρεία σας να βρίσκεται μέσα στις πρώτες αναζητήσεις που εμφανίζονται με μία στοχευμένη διαφήμιση.

   Δεν πρέπει βέβαια να συνδέουμε καθόλου τις διαφημίσεις στη Google με τα οργανικά αποτελέσματα. Μάθετε περισσότερα στους 10+1 μύθους για το SEO.

  • Display Ads
   Μέσω των Google Ads προβάλετε τις διαφημίσεις σας και στο Youtube με τη χρήση video.Το Youtube αποτελεί το κανάλι προβολής video με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παγκοσμίως και τη 2η σε σύνολο αναζητήσεων μηχανή αναζήτησης.Aπευθύνεστε σε ένα τεράστιο κοινό με το αποτελεσματικότερο περιεχόμενο – content, τη δεδομένη στιγμή στο διαδίκτυο! Το video!

   Πρόκειται για τα διαφημιστικά video διάρκειας μερικών δευτερολέπτων που προηγούνται ενός video στο Youtube που έχετε επιλέξει να παρακολουθήσετε. Με αυτή τη διαφήμιση το brand της εταιρείας σας προβάλλεται και εντυπώνεται στο μυαλό εκατομμυρίων χρηστών.

 2. Facebook Διαφημίσεις.
  To  Facebook αποτελεί τη μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως και έναν ακόμη οικονομικό τρόπο διαφήμισης της επιχείρησής σας. Οι χρήστες του το επισκέπτονται επαναλαμβανόμενα στη διάρκεια της ημέρας! Μία επαγγελματικά σχεδιασμένη διαφήμιση της εταιρείας σας σε ένα τόσο τεράστιο κοινό μόνο όφελος μπορεί να έχει. Οι διαφημίσεις στο Facebook δίνουν τη δυνατότητα να εμφανιστεί η διαφήμισή σας σε χρήστες που διαθέτουν χαρακτηριστικά που αφορούν το brand σας, όπως η ηλικία, το φύλο, η οικογενειακή κατάσταση, η περιοχή διαμονής και το μορφωτικό επίπεδο.Εξαιρετικά σημαντικό είναι η δυνατότητα προσέλκυσης χρηστών που έχουν συγκεκριμένα ενδιαφέροντά. Το κόστος είναι χαμηλό για τις δυνατότητες που προσφέρει και ορίζεται ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες σας.

  Η διαφορά με τις Google διαφημίσεις είναι πως δεν εμφανίζονται στους δυνητικούς σας πελάτες επειδή το αναζήτησαν οι ίδιοι αλλά επειδή επιλέξατε να προβάλετε περιεχόμενο σε αυτούς που θα τους ωθήσει να γνωρίσουν το brand, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας. Διαβάστε περισσότερα και στη σελίδα μας για το Digital Marketing.

 3. Διαφήμιση στο Instagram.
  Εξαιρετικά ανεβασμένη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, που ανήκει στο facebook. Eκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως μοιράζονται φωτογραφίες και video. Η προώθηση των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας στο Instagram μέσω φωτογραφιών ή και video διαφημίζει την εταιρεία σας σε ένα τεράστιο κοινό, μέρος του οποίου αποτελούν οι υποψήφιοι πελάτες σας.Ανάλογα με αυτό που προσφέρετε, το Instagram μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό εργαλείο προώθησης για το brand σας. Προσοχή! Είναι σημαντικό να έχετε προσεγμένο περιεχόμενο το οποίο θα τραβήξει την προσοχή των χρηστών!Στην περίπτωση που το αντικέιμενό σας δε μπορεί να αποτυπωθεί με φωτογραφία και βίντεο ή κοστίζει υπερβολικά, προτιμήστε να μην έχετε παρουσία στο μέσο καθώς δε θα έχετε αποτελέσματα και ενδεχομένως να βλάψει την εικόνα που έχετε σε άλλα μέσα που ταιριάζουν περισσότερο στο προφίλ σας.
 4. Linkedin Ads.
  Το Linkedin από την άλλη αποτελεί μία καθαρά business πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης όπου μπορείτε να διαφημίσετε την επιχείρηση σας σε άλλες επιχειρήσεις και άλλους επιχειρηματίες –γνωστό ως B2B marketing.Αυτό είναι επίσης σημαντικό καθώς στοχεύετε σε άλλους επιχειρηματίες που είναι πιθανό να ενδιαφέρονται και να αναζητούν τα προϊόντα σας.
 5. E-mail marketing.
  Από τους πιο παλιούς τρόπους διαφήμισης που μέχρι σήμερα έχει ιδιαίτερη επιτυχία. Ειδικά στα eshop τα αποτελέσματά του είναι αξιοσημείωτα καθώς ενημερώνει τους πελάτες για προσφορές του καταστήματος.Το «δύσκολο» είναι να αποκτήσετε τις διευθύνσεις e-mail των υφιστάμενων και δυνητικών πελατών σας.Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι η δημιουργία μίας φόρμας εγγραφής για το Newsletter στο site σας. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες θα αποτελέσουν την πρώτη σας  λίστα για το πρώτο σας newsletter!

  Εξαιρετικά σημαντικό είναι το ότι οι ίδιοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εταιρεία σας.

  Στους υποψήφιους αυτούς πελάτες σας θα μπορείτε να στέλνετε e-mail σχετικά με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, τις προσφορές που βγάζετε, τα νέα της εταιρείας σας και γενικώς ό,τι θέλετε να προωθήσετε για την εικόνα της εταιρείας σας. Στα e-mail θα πρέπει να προβάλλετε το url της ιστοσελίδας σας –π.χ. www.dicha.gr– και τις διευθύνσεις των σελίδων σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης –π.χ. facebook.com/dicha.gr-.

  Τι καλύτερο λοιπόν από το να διαφημίζετε άμεσα και δωρεάν τα προϊόντα σας συστηματικά μέσω αποστολής μαζικών e-mail στο κοινό σας;

  Αρκετές  πλατφόρμες μαζικής αποστολής e-mail για ένα μεγάλο όγκο παραληπτών – 1000+, είναι δωρεάν!
  Δοκιμάστε το!

  Εάν βρίσκεστε ακόμη στην αρχή δημιουργίας ηλεκτρονικού καταστήματος και έχετε κάποιες απορίες δείτε τα 6+1 βήματα που απαιτούνται για έναρξη ενός e-shop.

 6. Banners.
  Τα Banners είναι εικόνες και γραφικά ορισμένων διαστάσεων, σταθερά ή κινούμενα που τοποθετούνται σε ιστοσελίδες μεγάλης επισκεψιμότητας και έχουν στόχο να πέφτουν στο μάτι του χρήστη λόγω των έντονων χρωμάτων και της αντίθεσής τους με το site όπου προβάλλονται ώστε να διαφημίζουν την εταιρεία σας.Τα Banners πρέπει να είναι κατάλληλα σχεδιασμένα ανάλογα με το κοινό όπου απευθύνεστε και να τοποθετούνται σε αντίστοιχα μεγάλα site που επισκέπτεται το συγκεκριμένο κοινό.Για την τοποθέτηση banner σε άλλα website μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις Google Ads αλλά και να επικοινωνήσετε απευθείας με τα site που σας ενδιαφέρει να εμφανιστείτε ώστε να αγοράσετε χώρο σε αυτά.

Extra Tip!

Viral περιεχόμενο.

Το περιεχόμενο το οποίο παρουσιάζετε στο site σας, στο Youtube και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να είναι χρήσιμο και ελκυστικό στους χρήστες ώστε να τους παρακινεί να το μοιραστούν και με άλλους χρήστες.

Έτσι θα γίνει ‘’viral’’ στα social media και στα blog και η διαφήμιση από στόμα σε στόμα θα έχει πολλαπλά οφέλη για την εταιρεία σας.

Θα δημιουργήσετε αξιόπιστες σχέσεις με τους πελάτες σας και η αύξηση της δημοσιότητας της επιχείρησης σας θα είναι γεωμετρική.

Κλείνοντας

Πλέον υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να προωθήσετε και να διαφημίσετε την επιχείρησή σας. Εσείς πρέπει να επιλέξετε αυτόν που ταιριάζει καλύτερα στο προφίλ της εταιρείας σας. Πολύ σημαντικό να έχετε έναν αξιόπιστο συνεργάτη στο πλευρό σας σε αυτό το εγχείρημα αλλιώς τις περισσότερες φορές θα ξοδεύετε χρήμα και χρόνο άσκοπα.

Και μην ξεχνάτε! Οποιονδήποτε τρόπο και αν επιλέξετε να διαφημίσετε την επιχείρησή σας, εμείς μπορούμε να σας βοηθήσουμε και να σας δώσουμε χρήσιμες συμβουλές για το πως να το κάνετε πιο αποδοτικά.