Διακόπηκε η δίκη για την υπόθεση του Noor 1

Για τις 12 Νοεμβρίου διέκοψε το δικαστήριο τη δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση του Noor 1.

Το πενταμελές Εφετείο κακουργημάτων Πειραιά, το οποίο συνεδριάζει στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού προχώρησε στον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων των κατηγορούμενων οι οποίοι εμφανίστηκαν χωρίς δικηγόρο.

Για τον λόγο αυτό έδωσε εύλογη διακοπή ενός μήνα ώστε να ενημερωθούν οι νέοι δικηγόροι για την ογκώδη δικογραφία

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο 60χρονος ναυλομεσίτης Γιώργος Μπουρδούβαλης, ο 43χρονος εφοπλιστής Ευθύμιος Γιαννουσάκης και τρεις Τούρκοι που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη.

Επίσης, θα δικαστούν ο Κωνσταντίνος Καρτσώνης, οδηγός της νταλίκας που μετέφερε τα ναρκωτικά και νοίκιασε στον Γιαννουσάκη την αποθήκη στο Κορωπί ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 18 ετών, ο Ιρανός συνοδός του φορτίου, Μπονιάντ που είχε καταδικαστεί σε 16 χρόνια, οι Παναγιώτης Φάρος (πρώην ιδιοκτήτης του «Noor1») και Βασίλης Κουρούβανης σε 8 έτη, ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας του Ολυμπιακού Αιμίλιος Κοτσώνης και ο στενός συνεργάτης του Γιαννουσάκη, Σταύρος Λάγιος, σε 10 έτη, για το αδίκημα της απλής συνέργειας στη μεταφορά ναρκωτικών. Οι τέσσερις τελευταίοι κατηγορούμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι, καθώς η έφεση είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα, εν αντιθέσει με τους συγκατηγορούμενους τους που εκτίουν τις ποινές τους στη φυλακή.

Η υπόθεση θα ξεκινήσει με την εξέταση της έφεσης της αντεισαγγελέως Εφετών Μαρίας Τρουπή που ήταν εισαγγελέας της έδρας στο πρωτόδικο δικαστήριο, η οποία ζητεί να ξαναδικαστούν πέντε από τους κατηγορούμενους, όχι για απλή συνέργεια όπως είχε κρίνει το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (το οποίο τους είχε καταδικάσει σε πολυετείς καθείρξεις), αλλά για συναυτουργία, αδίκημα που αν αποδειχθεί επισείει ποινές ισόβιας κάθειρξης…