Διαλέξεις για τη “Δημοσιογραφία και τα ΜΜΕ στην Ελλάδα του σήμερα” στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο του δήμου Θερμαϊκού

Ξεκίνησε η 3η ενότητα διαλέξεων του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου, που λειτουργεί για 7η χρονιά στο δήμο Θερμαϊκού με θέμα «Δημοσιογραφία και ΜΜΕ στην Ελλάδα του σήμερα».

Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και ώρα 19.00΄- 20.30΄στο 2ο Γυμνάσιο Περαίας και αφορούν στα ΜΜΕ και το ρόλο τους στα πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά δρώμενα της χώρας μας, αλλά και της Ευρώπης από την εποχή της σύστασης του πρώτου Ελληνικού κράτους.

Πενήντα και πλέον ακροατές παρακολουθούν σε τακτική βάση τις ενότητες του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου, που είναι ανοιχτό για όλους τους πολίτες του δήμου,  οι οποίοι ενδιαφέρονται να διευρύνουν τους ορίζοντες της γνώσης και της σκέψης τους.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν με εισηγήσεις τους τα μέλη του διδακτικού ερευνητικού προσωπικού των σχολών και των τμημάτων των Α.Ε.Ι της Θεσσαλονίκης, καθώς και ειδικοί επιστήμονες, εκπρόσωποι φορέων και ιδρυμάτων.

Επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο καθηγητής του ΠΑΜΑΚ, Φώτης Σιώκης, ενώ υπεύθυνη προγράμματος και διοργανώσεων εκ μέρους του Δήμου Θερμαϊκού το πρώην μέλος ΕΤΕΠ του ΑΠΘ, Αλεξάνδρα Καλαμβοκίδου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη γραμματεία της αντιδημαρχίας Παιδείας στο τηλ.: 23923 30104.