Διαμαρτυρία εργαζομένων στην καθαριότητα του δήμου Νεάπολης – Συκεών

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου Νεάπολης Συκεών εργαζόμενοι στην καθαριότητα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση οι 22 εργαζόμενοι και εργαζόμενες δουλεύουν πάνω από τρία χρόνια στην καθαριότητα του Δήμου Νεάπολης Συκεών, με αρχική 8μηνη σύμβαση και με συνεχιζόμενες παρατάσεις.

«Είναι φανερό – και μόνο από τις συνεχιζόμενες παρατάσεις – πως καλύπτουμε μόνιμες και διαρκείς ανάγκες καθαριότητας του Δήμου. Αυτό γίνεται ακόμη πιο φανερό και από το γεγονός πως μόλις λίγες ημέρες πριν (25 Φεβρουαρίου) η διοίκηση του Δήμου αποφάσισε την πρόσληψη άλλων 20 εργατών και 4 οδηγών καθαριότητας με 8μηνες συμβάσεις, ενώ στο οργανόγραμμα της έχει πρόβλεψη και για επιπλέον 50 θέσεις. Εμείς οι 22 εργαζόμενοι προσφύγαμε στην δικαιοσύνη και πρωτόδικα δικαιωθήκαμε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, το οποίο υποχρεώνει τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών να μην προχωρήσει στην απόλυση μας και να μετατρέψει την σύμβαση εργασίας σε «εξαρτημένη εργασία αορίστου χρόνου» στις ίδιες θέσεις και ειδικότητες με τις οποίες εργαζόμασταν όλο αυτό το διάστημα. Το θέμα αυτό το φέραμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, όμως η Διοίκηση του Δήμου αρνήθηκε να δεχτεί την πρωτόδικη απόφαση και να δεσμευτεί πως δεν θα προχωρήσει σε έφεση» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.

Ωστόσο όπως ενημερώθηκαν η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου θα συνεδριάσει σήμερα για να αποφασίσει την άσκηση έφεσης στην Πρωτόδικη απόφαση που μας δικαιώνει.

Οι εργαζόμενοι καλούν τη διοίκηση του Δήμου να μην προχωρήσει σε αυτή την έφεση. «Η επιλογή μας στην θέση εργασίας δεν έγινε με κάποιο «μέσο» αλλά με τα κριτήρια ΑΣΕΠ. Δεν παρακαλούμε για «χάρες» και «προνόμια», διεκδικούμε όμως το δικαίωμα μας στην εργασία, με μόνιμη σχέση εργασίας. Δικαίωμα που το κατακτήσαμε από τον καθημερινό μας μόχθο όλο αυτό το διάστημα και από τους αγώνες μας. Δηλώνουμε πως θα παραβρεθούμε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής διεκδικώντας το δικαίωμα της εργασίας, το δικαίωμα να ζήσουν οι οικογένειες μας με έναν εργατικό μισθό» αναφέρουν.

φωτογραφία αρχείου