Το ΚΚΕ καταγγέλλει την εισβολή αστυνομικών στα γραφεία του ΚΚ Ουκρανίας και σε σπίτια στελεχών

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την προκλητική και βίαιη εισβολή αστυνομικών δυνάμεων της Ουκρανίας, στο γραφείο του Α΄ Γραμματέα του ΚΚ Ουκρανίας Πιότρ Σιμονιένκο, στις εγκαταστάσεις του κόμματος στο Κίεβο, καθώς και στο σπίτι του», αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Οπως σημειώνει: «Πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια που εντάσσεται στην αντικομμουνιστική εκστρατεία, το όργιο διώξεων και καταστολής, που έχει εξαπολύσει σε βάρος των κομμουνιστών της Ουκρανίας η αντιδραστική κυβέρνηση, η οποία στηρίζεται κι από φασιστικές δυνάμεις κι απολαμβάνει τη στήριξη της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Συνιστά, δε, πρόκληση το ότι η εισβολή στα γραφεία του ΚΚ Ουκρανίας οργανώθηκε την παραμονή της επετείου της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, της συντριβής του ναζισμού – φασισμού.

Σε πείσμα όλων όσοι επιχειρούν να παραχαράξουν την Ιστορία, για να ξεχάσουν οι λαοί, κυρίως οι νεότερες γενιές, ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει, η ιστορική αλήθεια θα λάμψει. Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές της Ουκρανίας».

Σε άλλη ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι «τηλεφωνικό διάβημα στην επικεφαλής της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Ν.Κοσένκο, πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης καταγγέλλοντας την απαράδεκτη εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στα γραφεία του ΚΚ Ουκρανίας όσο και στην οικία του Α’ Γραμματέα της ΚΕ του Πιοτρ Σιμονιένκο.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε αυτήν την προκλητική ενέργεια των αρχών και της κυβέρνησης της Ουκρανίας, σημειώνοντας μάλιστα ότι αυτή έγινε παραμονή της επετείου της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, που σηματοδότησε τη συντριβή του φασισμού με την τεράστια συνεισφορά των κομμουνιστών κι απαίτησε την άμεση παύση κάθε δίωξης, σε βάρος των κομμουνιστών της Ουκρανίας».

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές της Ουκρανίας πραγματοποίησαν έρευνες στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας στο Κίεβο και σε σπίτια στελεχών του κόμματος.

Το Κ.Κ.Ουκρανίας θεωρεί ότι οι ενέργειες των ανδρών της Υπηρεσίας Ασφαλείας συνιστούν απόδειξη ότι «ο φασισμός και ο ναζισμός έχουν αναχθεί από το κυβερνών καθεστώς σε κρατική πολιτική» και αποσκοπούν στο να ακυρώσουν τους εορτασμούς της Ημέρας της Νίκης της 9ης Μαΐου στην Ουκρανία.