Διαμαρτυρία έξω από το Τούρκικο Προξενείο στη Θεσσαλονίκη

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Τούρκικο Προξενείο Θεσσαλονίκης, στην Αγίου Δημητρίου και Μανωλάκη Κυριακού (στο παρκάκι κοντά στο Προξενείο) θα πραγματοποιήσει η παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη» την Τετάρτη 16/10 στις 19:00.

«Ενώνουμε την φωνή μας απέναντι στην πολεμική βαρβαρότητα, ενάντια στην εισβολή της Τουρκίας στη Β. Συρία, ενάντια στην κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και σε ακόμη μια απόπειρα γενοκτονίας του Κούρδικου λαού. Για να σταματήσουμε την Τουρκία, το κράτος τραμπούκο, που αποτελεί κίνδυνο για την ειρήνη και την ελευθερία των λαών στην περιοχή» αναφέρει αρχικά στην ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη.

«Γιατί ο Ελληνισμός του Πόντου, της Μ.Ασίας, της Κύπρου, οι Αρμένιοι, οι Κούρδοι, οι Ασσύριοι, ξέρουμε καλά εδώ και έναν αιώνα από σφαγές γενοκτονίες και εκτοπίσεις. Γιατί νοιώθουμε πως ο αγώνας των Κούρδων για ελευθερία είναι και δική μας υπόθεση.

Για να καταδείξουμε την υποκρισία της λεγόμενης διεθνούς κοινότητας, που φέρει ακέραια την ευθύνη για την ανατίναξη της Μ.Ανατολής και τώρα παζαρεύει με τον Ερντογάν, βάζοντας πλάτη στα εγκλήματα του» προσθέτουν.

«Γιατί η εισβολή είναι μια ανοιχτή παραβίαση της συνθήκης της Λωζάνης. Γιατί, σήμερα είναι η Βόρεια Συρία και οι Κούρδοι, αύριο η Κύπρος με τις παράνομες γεωτρήσεις και την μονιμοποίηση της κατοχής και του εποικισμού, τα νησιά του Αιγαίου με τις στρατιωτικές προκλήσεις και την μετατροπή των μεταναστευτικών ροών σε εργαλείο γκριζαρίσματος της Κυριαρχίας.

Αλληλεγγύη στη Συρία και τον Κούρδικο Λαό» καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης «Μένουμε Θεσσαλονίκη».