Διαμαρτυρία για τα ζώα την Κυριακή στον Λευκό Πύργο

“Στον πλανήτη μας η κακοποίηση, εκμετάλλευση και θανάτωση των μη ανθρώπινων ζώων είναι δίχως προηγούμενο”, αναφέρουν ζωόφιλοι, καλώντας στην 4η Πανελλαδική Διαμαρτυρία για Όλα τα Ζώα. Μέχρι στιγμής η Πανελλαδική Διαμαρτυρία για Όλα τα Ζώα έχει προγραμματισθεί σε τέσσερις πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Λευκωσία). Στη Θεσσαλονίκη το ραντεβού έχει οριστεί στις 5.30 στον Λευκό Πύργο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά, πάνω από 150 δισεκατομμύρια ζώα ξηράς και θάλασσας σκοτώνονται κάθε χρόνο μόνο για τροφή, χωρίς να υπολογίζονται οι παράπλευρες απώλειες της αλιείας και όσα στοιχεία δεν δηλώνονται επίσημα. Οι βιομηχανίες γάλακτος και αυγών αποτελούν την οργανική συνέχεια της βιομηχανίας κρέατος, κακοποιώντας συστηματικά και σαδιστικά τα ζώα που χρησιμοποιούν για την παραγωγή τους.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, εκατομμύρια άλλες αισθανόμενες υπάρξεις υπόκεινται σε αβάστακτη βαναυσότητα ή/και θανάτωση για πειραματικές δοκιμές προϊόντων, για το δέρμα, τη γούνα, το μαλλί και τα πούπουλά τους και για το κέρδος της βιομηχανίας ψυχαγωγίας και θεαμάτων σε ζωολογικούς κήπους, δελφινάρια και τσίρκα.
Επιπλέον, χιλιάδες εγκαταλελειμμένα οικόσιτα ζώα βιώνουν την πλήρη εξαθλίωση στο ανθρωπογενές περιβάλλον, ενώ την ίδια στιγμή εκτροφεία οικόσιτων ζώων φέρνουν με το ζόρι στη ζωή νεαρά κουτάβια και γάτες “ράτσας” στις χειρότερες των συνθηκών για να πουληθούν σε αφελείς αγοραστές.
“Έφτασε ο καιρός η κατάσταση να αλλάξει. Να πράξουμε σύμφωνα με την ηθική μας πυξίδα, σύμφωνα με τις αρχές της συμπόνιας, της δικαιοσύνης και της μη βίας. Να αναγνωρίσουμε στα δισεκατομμύρια αυτά πλάσματα το δικαίωμα να ζουν ελεύθερα και χαρούμενα, χωρίς τη δική μας καταστροφική και βάναυση παρέμβαση”, σημειώνουν.