Διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ για την αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό

Παράσταση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Την διαμαρτυρία διοργάνωσε ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή τον αυταρχικό και κατασταλτικό τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίζεται κι αντιμετωπίζει το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο μπροστά στο ΑΤ Λευκού Πύργου και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια ενώ αντιπροσωπεία τους κατέθεσε ψήφισμα διαμαρτυρίας. Με κεντρικό σύνθημα «οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι μόνοι», το ενημερωτικό φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται σε «ντροπιαστικές ρατσιστικές σκούπες» και σε “εκκενώσεις κτιρίων” από την Αστυνομία όπου διαβιούσαν πρόσφυγες αλλά και στις τραγικές συνθήκες στη Μόρια και γενικότερα στην αυταρχική αντιμετώπιση από την κυβέρνηση ενός ζητήματος που απαιτεί πρώτιστα αλληλεγγύη και ανθρωπισμό.

«Η παρουσία μας στην συγκέντρωση αποτελεί μία πρώτη αντίδραση στην πολιτική της ξενοφοβίας και του ρατσισμού που η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, θιασώτης του Σαλβίνι και του Ορμπάν, εφαρμόζει» τονίζει ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.