Διάψευση δημοσιευμάτων για δήθεν παραίτηση του Γ. Μουζάλα

Σε διάψευση δημοσιευμάτων σχετικά με δήθεν παραίτηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα προχώρησαν κυβερνητικές πηγές αλλά και το υπουργείο. «Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα», δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κυβερνητικές πηγές.

Δημοσιεύματα έκαναν νωρίτερα λόγο για πρόθεση του Γ. Μουζάλα (την οποία διατύπωσε κατά τη συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ) να παραιτηθεί από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προκειμένου να διεκδικήσει τη θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ε.Ε.(θα είναι ένας εκ των τριών υποψηφίων που θα ανακοινωθούν στις 21 Νοεμβρίου).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, «ο Γιάννης Μουζάλας συμμετείχε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία διεξήχθη πολιτική συζήτηση μεταξύ άλλων και για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Στο πλαίσιο της εσωκομματικής δημοκρατικής λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκαν διαφορετικές απόψεις. Πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση ο Υπουργός αποχώρησε, προκειμένου να παραβρεθεί σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φραν Τίμερμανς».