«Διαρκής μάχη απέναντι σε προκαταλήψεις, διακρίσεις και στερεότυπα»

Καταξιωμένοι επαγγελματίες, επιστήμονες , φοιτητές, μαθητές και μέλη  οργανώσεων που εργάζονται συστηματικά κατά του κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά ήταν ανάμεσα στους προσκεκλημένους που υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός κατά την εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.
Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και συνομίλησε με πρόσωπα που ξεπέρασαν τα στερεότυπα και τις διακρίσεις  καθώς και άτομα που εργάζονται για να βοηθήσουν και τα υπόλοιπα μέλη των Ρομά να κάνουν πράξη τα όνειρά τους.
Αναλυτικά, ανάμεσα στους 50 πολίτες που βρέθηκαν στο Μαξίμου ήταν :

–           μαθητές και μαθήτριες, γονείς και η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου του Ασπρόπυργου καθώς και μαθητές από το  Δήμο Φυλής

–          Σπουδαστές και απόφοιτοι ΤΕΕ και ΕΠΑΛ καθώς φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και στο τμήμα κοινωνιολογίας  στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

–          Μέλη, εκρόσωποι, κοινωνιολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί  και διαμεσολαβητές από τα Παραρτήματα Ρομά 8 δήμων της Αττικής.

–          ο Πρόεδρος και ο νομικός σύμβουλος της  Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά – ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ  και

–           δικηγόροι, λογιστές, διαμεσολαβητές, μεταφραστές, δημοσιογράφοι και πολιτικοί επιστήμονες που συμμετέχουν στη Μη κερδοσκοπική Οργάνωση HEROMACT (Hellenic Roma Action).

«Διαρκής μάχη»

«Η 8η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, μας υπενθυμίζει ότι η μάχη απέναντι στις προκαταλήψεις, τις διακρίσεις και τα στερεότυπα είναι διαρκής. Δημιουργούμε ένα πλέγμα πολιτικών στήριξης των συμπολιτών μας Ρομά, με στόχο να διασφαλίσουμε ισότιμους όρους συμμετοχής στο κοινωνικό γίγνεσθαι» ήταν το μήνυμα που δημοσιοποίησε ο πρωθυπουργός μέσω των social media.