Διέψευσε το σενάριο για αύξηση του ΕΦΚ στα καύσιμα ο Π. Σκουρλέτης

Αρνήθηκε ότι υπάρχει στο τραπέζι σενάριο για αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα ο υπουργός Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ για τα έσοδα σημείωσε ότι σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών είναι μέσα στους στόχους και μένει να δούμε πώς εξελίχθηκαν τον Αύγουστο, που είναι ο μήνας με αύξηση του τουριστικού προϊόντος.

Οπως είπε, στη ΔΕΗ έχει ρυθμιστεί 1 δισ. από οφειλές και εξυπηρετείται το 90%, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μετά το τέλος της ρύθμισης στα τέλη του μήνα να εξεταστεί η δυνατότητα αναζήτησης διευκόλυνσης, αφού προηγουμένως γίνει «ακτινογραφία» όλων των οφειλών. Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση προτείνει το 17% της ΔΕΗ να περάσει στο ταμείο αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ σημείωσε ότι ο εκάστοτε επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ οφείλει να συμμορφώνεται με την κυβερνητική πολιτική. Για τη ΔΕΣΦΑ σημείωσε ότι γίνεται διαπραγμάτευση ώστε το επιπλέον 17%, από το 49% που θα μπορούσε να πάρει η Socar μετά από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να πωληθεί σε εταιρεία που δεν είναι παραγωγός, συμπληρώνοντας ότι το τίμημα των 400 εκατ. ήταν χαμηλό, αφού η αποτίμηση της ΔΕΣΦΑ ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ.

Για τις τηλεοπτικές άδειες είπε ότι ο διαγωνισμός αποτελεί «κορυφαία κίνηση για τον περιορισμό της διαπλοκής». Για τους εργαζόμενους σημείωσε πως υπάρχει η δικλείδα για 400 εργαζομένους πλήρους απασχόλησης και πως το θέμα θα κριθεί από το ισοζύγιο που θα υπάρξει στο τέλος, καθώς υπάρχουν δύο νέοι σταθμοί που αδειοδοτήθηκαν.