Διεθνές Συμπόσιο «Φεμινισμός και Τεχνοεπιστήμη» από το ΑΠΘ

Ο Τομέας Αμερικανικής Λογοτεχνίας του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ διοργανώνει το 3o Διεθνές Συμπόσιο του Δικτύου Γυναικείων Σπουδών της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αμερικανικών Σπουδών με τίτλο«Feminism and Technoscience» (Φεμινισμός και Τεχνοεπιστήμη), το Σάββατο 6 Απριλίου 2019, και ώρες 9.30 – 20.00,στο Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.

 Συνδιοργανωτές είναι το Δίκτυο Γυναικών της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αμερικανικών Σπουδών (Women’ s Network of the European Association for American Studies  EAAS) και η Ελληνική Εταιρεία Αμερικανικών Σπουδών (Hellenic Association for American Studies -HELAAS).

Στόχος του Συμποσίου είναι να διερευνήσει τη σχέση μεταξύ φεμινισμού και τεχνοεπιστήμης, υπό το πρίσμα του φεμινιστικού ακτιβισμού όπως διαμορφώθηκε στην αμερικανική κοινωνία, τον πολιτισμό και τη λογοτεχνική παραγωγή σε σχέση με έννοιες όπως το σώμα, η φύση και η ταυτότητα. Επιπλέον, επικεντρώνεται στη σχέση μεταξύ φεμινισμού και τεχνοεπιστήμης σε συνάρτηση με θεματικές όπως φεμινισμός και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φεμινισμός και επιστημονική φαντασία, φυλή-εθνότητα και φεμινιστική τεχνοεπιστήμη, φεμινισμός και τεχνολογίες αναπαραγωγής, παιδαγωγική και τεχνολογία, φεμινισμός-εικονική πραγματικότητα-βιντεοπαιχνίδια,φεμινισμός και κινηματογράφος, φεμινισμός και ιατρικές αφηγήσεις.

Το Συμπόσιο απευθύνεται σε φοιτήτριες και φοιτητές προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου, υποψήφιους διδάκτορες, εκπαιδευτικούς,αλλά και σε όσες/όσους ενδιαφέρονται για τα θέματα τα οποία απασχολούν τις εργασίες του.

Κεντρική ομιλήτρια είναι η Lisa Tuttle, συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας, φανταστικού, ιστοριών τρόμου και νουβέλας.

Η γλώσσα του Συμποσίου είναι η αγγλική.

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν, ενώ θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο:

http://www.enl.auth.gr/technoscience/program.html

και πληροφορίες παρέχονται στον σύνδεσμο:

http://www.enl.auth.gr/technoscience/index.html