Διεθνής διάκριση για το μέλι Αμφίπολης

Το μέλι της ελληνικής εταιρίας «Μελισσοκομία Αμφίπολης» βραβεύθηκε ως το καλύτερο φυσικό τρόφιμο, στην Διεθνή Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων «Nordic Organic Food Fair» που πραγματοποιήθηκε στο Μάλμε της Σουηδίας.

Στην έκθεση, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο ταυτόχρονα με την Διεθνή Έκθεση «Natural Products Scandinavia», συμμετείχαν 42 ελληνικές εταιρίες. Οι εν λόγω εκδηλώσεις απευθύνονται σε αγοραστές και επιχειρηματικό κοινό του κλάδου υγιεινής διατροφής και των φυσικών προϊόντων περιποίησης.

Κατά την φετινή διοργάνωση, συμμετείχαν εκθέτες από 40 χώρες και αναμένονταν περίπου 5.000 επισκέπτες. Εθνικά περίπτερα είχαν η Ελλάδα, η Εσθονία, η Αυστρία, η Ολλανδία, η Γαλλία, η Δανία, η Σρι Λάνκα, η  Ισπανία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Νότια Αφρική και η Σουηδία.

Όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό έγγραφο του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, η παρουσία της Ελλάδας ήταν ιδιαίτερα δυναμική, με περίπτερα του Οργανισμού Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ και του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας.

H συμμετοχή 42 ελληνικών εταιριών, ήταν η μεγαλύτερη μετά της Σουηδίας (68 εταιρίες), ενώ συγκρίσιμες ήταν οι συμμετοχές από Ην. Βασίλειο, Ισπανία, Δανία και Ολλανδία.

Οι ελληνικές εταιρίες δήλωσαν σε γενικές γραμμές ικανοποιημένες από τη συμμετοχή τους, ενώ κοινή ήταν η διαπίστωση, ότι η εν λόγω έκθεση, λόγω του μικρού μεγέθους της και του σχετικά χαμηλού κόστους συμμετοχής (ενδεικτικά 1.300 ευρώ για 3 τμ), είναι κατάλληλη για μικρομεσαίες και start-up επιχειρήσεις με φυσικά ή βιολογικά προϊόντα.

Ψηφοφόροι οι επισκέπτες

Στο πλαίσιο της έκθεσης διεξάγεται ψηφοφορία από τους επισκέπτες για την απονομή βραβείων Innovation Awards, εκ των οποίων το βραβείο για το καλύτερο φυσικό τρόφιμο απονεμήθηκε στο μέλι της ελληνικής εταιρείας Amphipolis, (http://www.amfipolis-bee.gr).