Διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα για την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δίκαιη ανάπτυξη

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα διευρυμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με τη συμμετοχή των παραγωγικών υπουργείων: Οικονομίας, Οικονομικών, Ενέργειας, Υποδομών, Αγροτικής Ανάπτυξης, για την εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δίκαιη ανάπτυξη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, συγκεκριμένα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετέχουν οι Γιάννης Δραγασάκης, Αλέκος Φλαμπουράρης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Αλέξης Χαρίτσης, Γιώργος Σταθάκης, Δημήτρης Λιάκος, Βαγγέλης Αποστόλου, Χρήστος Σπίρτζης, Στέργιος Πιτσιόρλας, Λόης Λαμπριανίδης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκπονείται σχέδιο που θα τεθεί σε πλατιά διαβούλευση με παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς για τη συγκρότηση εθνικού αναπτυξιακού μοντέλου, εξειδεικευμένου ανά κλάδο και ανά Περιφέρεια.

Η κυβέρνηση θα καταλήξει σε ένα βασικό πλαίσιο προτάσεων, το υπουργικό συμβούλιο θα το εγκρίνει και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα αναλάβει πρωτοβουλία επαφών με φορείς.