Διευρύνει τις συμμαχίες του ο Ζέρβας, στη μάχη επί 24ώρου…

Το έχει πάρει πολύ ζεστά, το θέμα της αναμέτρησης της δεύτερης Κυριακής, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. Χθες το βράδυ βρέθηκε στη Βαλαωρίτου, σε στέκι ιδιοκτησίας στελέχους του ΠΑΣΟΚ, όπου υπήρχε μία «άτυπη» συνάντηση στελεχών της κεντροαριστεράς, μεταξύ των οποίων και κάποιοι υποψήφιοι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΚΙΝΑΛ. Ομόθυμα όλοι τάχθηκαν στο πλευρό του. «Πάμε με Ζέρβα είναι η δημοκρατική και προοδευτική λύση για τη πόλη» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Α Θεσσαλονίκη του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ξυλούρης. Ανάλογη θέση εξέφρασε και ο Αντώνης Σαουλίδης επίσης υποψήφιος βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του κόμματος όπως και ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Πιτσιώρας, κ.α.

Τα δεδομένα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τώρα ο Κ. Ζέρβας έχει την υποστήριξη μίας μεγάλης και ευρείας συστράτευσης δυνάμεων, φορέων και πολιτών, που δημιουργεί ένα θετικό κλίμα υπέρ του, μεταξύ των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Δεν ξέρουμε αν αυτό είναι αρκετό καθώς η ΝΔ βρίσκεται σε φάση συσπείρωσης. Όμως να μη ξεχνάμε πως και ο Ζέρβας διατηρεί στέρεες σχέσεις με το χώρο.

Αν κάνουμε μία πρόχειρη καταγραφή έχουμε και λέμε: Ο Ορφανός φέρεται να τον στηρίζει παρότι η δήλωση του είναι πολύ προσεκτική. Οι Κυριζίδης και Αηδονόπουλος τον στηρίζουν ανοιχτά. Πλαγίως φέρεται να τον στηρίζει ο Βούγιας. Όμως στελέχη του συνδυασμού, «Πολήχρωμη Θεσσαλονίκη», όπως οι  Μπαρμπουνάκης, Διαμαντάκης, κ.α,. έχουν ταχθεί ανοιχτά με τον Ζέρβα ενώ και δυνάμεις από την παράταξη Ζαρωτιάδη βλέπουν πιο θετικά την υποψηφιότητα Ζέρβα. Επίσης ο Λεκάκης τάσσεται με Ζέρβα όπως και ο Μπουτάρης κι ας κάνει… τον κινέζο. Υπέρ του Ζέρβα επίσης τάσσονται πολλοί από την εναπομείνασα Πρωτοβουλία. Ανάλογο κλίμα υπάρχει και από την πλευρά της Νοτοπούλου με ξεκάθαρες δηλώσεις στελεχών όπως του Φ. Μπίμπαση. Θετικά κινείται και ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ γνωρίζουμε ότι και η Φ. Γεννηματά υποστηρίζει την υποψηφιότητα Ζέρβα. Οι πληροφορίες μας λένε ότι υπήρξε και επικοινωνία Ζέρβα – Φώφης.

Το άθροισμα δηλαδή φαίνεται να δείχνει Ζέρβα για δήμαρχο, ο οποίος να θυμίσουμε ότι δεν έχει ταχθεί υπέρ της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας, ούτε έχει ανοίξει κόντρες με πολύτεκνους, ανέργους και παοκτζήδες…

Φ.Δ.