Διήμερη μουσική γιορτή με φιλαρμονικές στη Μονή Λαζαριστών

Μια γιορτή μουσικής έκφρασης, αλλά κι ένα ολοζώντανο διήμερο πανηγύρι μουσικής συμμετοχής αποτελεί το πρώτο Brass Band Fest, η ξεχωριστή αυτή συνάντηση φιλαρμονικών που διοργανώνει το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών την Τετάρτη 31 Αυγούστου και την Πέμπτη 01 Σεπτεμβρίου 2016, στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πρόκειται για μια γιορτή πολλών μουσικών ειδών που διαπερνά εποχές και μουσικές κληρονομιές, θυμίζοντας σε όλους αγαπημένα κομμάτια, αλλά και ολόκληρα μουσικά σύνολα που σπάνια ακούει κανείς.

Από τα μέσα του 19ου αιώνα οι Φιλαρμονικές Ορχήστρες αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του μουσικού γίγνεσθαι αλλά και του κοινωνικού ιστού, από την πρωτεύουσα μέχρι τον ακριτικό χώρο, αφενός γιατί συμμετέχουν στις περισσότερες εκδηλώσεις του τόπου τους, αφετέρου γιατί στελεχώνονται από τους ίδιους τους δημότες. Πέρα από τα μουσικά κομμάτια που απαιτούνται στις θρησκευτικές και εθνικές επετείους, οι φιλαρμονικές ορχήστρες μπορούν να παρουσιάσουν ένα απαιτητικό ρεπερτόριο κάθε εποχής και στιλ, αποτελώντας ένα σημαντικό μέσον μουσικής έκφρασης.

Τη γνωριμία με αυτή τη διάσταση του ρόλου τους έχει ως σκοπό το φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, φιλοξενώντας εφέτος μερικές από τις πιo δραστήριες ορχήστρες πνευστών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εμφανίσεων:

Τετάρτη 31 Αυγούστου:
– Σύμπραξη κλιμακίων των Δημοτικών Φιλαρμονικών Καλαμαριάς, Πέλλας, Πύδνας – Κολινδρού και η ορχήστρα σαξοφώνων KukluxSax της ΔΕΠΠΑ Θέρμης
– Φιλαρμονική Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης
– Φιλαρμονική Δήμου Παύλου Μελά και Φιλαρμονική Δημ. Κοιν. Επιχ. ΙΡΙΣ Δήμου Παύλου Μελά

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου:
– Φιλαρμονική Δήμου Καλαβρύτων
– Φιλαρμονική Ορχήστρα του Φεστιβάλ (επιλεγμένα μέλη των φιλαρμονικών)

Είσοδος ελεύθερη

Ώρα έναρξης: 21:00