Δικαίωση για Νυφούδη που είχε εφιάλτες με… κόκκινη κάρτα, αποβολή και τακούνι στο κεφάλι

Μέχρι και εφιάλτες στον ύπνο του έβλεπε ο Νίκος Νυφούδης, όταν ως υποψήφιος βουλευτής με το Ποτάμι, στις εκλογές του 2015 είχε χάσει την βουλευτική έδρα της Β Θεσσαλονίκης από την Κατερίνα Μάρκου, για μόλις 33 σταυρούς. Είχε προσφύγει μάλιστα και στο εκλογοδικείο, αλλά έχασε τη δίκη. «Χθες είδα εφιάλτη, οτι τελείωσε το εκλογοδικείο μπήκα στη Βουλή, και όταν συνάντησα την Πρόεδρο της είπα “ΚΠτΒ να σας πάνε όλα δεξιά”. Έφαγα κόκκινη κάρτα, αποβολή και τακούνι στο κεφάλι. Τελικά ξύπνησα και το εκλογοδικείο πήρε αναβολή για Νοέμβρη. Με τιμώρησε ακόμα και στη σκέψη η άτιμη…» έγραφε τον Μάιο του 2015, βρισκόμενος σε αφόρητη αγωνία για το πολιτικό του μέλλον.

Να θυμίσουμε πως στις εκλογές του 2015, η καταμέτρηση των ψήφων, για τους υποψήφιους του «Ποταμιού» στη Β΄Θεσσαλονίκης, είχε εξελιχθεί σε θρίλερ. Από το πρωί της Δευτέρας, προηγούνταν σε ψήφους ο Νίκος Νυφούδης, αλλά στα τελευταία 120 εκλογικά τμήματα, η Κατερίνα Μάρκου κάλυψε τη διαφορά και τερμάτισε πρώτη. Το αποτέλεσμα ήταν: Κ. Μάρκου 2.652 και Ν. Νυφούδης 2.619. Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή.

Όταν η Κ.Μάρκου τον Νοέμβριο του 2016 είχε …εξοκείλει από το Ποτάμι και έβαζε πλώρη προς τη ΝΔ, ο Νίκος Νυφούδης δεν το άφησε να περάσει ασχολίαστο. «Η απόφαση της Κατερίνας Μάρκου δεν ξένισε κανέναν στη Β’ Θεσσαλονίκης και δεν θα λείψει σε κανέναν ψηφοφόρο του Ποταμιού. Σχεδόν ποτέ δεν εξέφραζε την πολιτική του Ποταμιού, σχεδόν ποτέ δεν “θυσίασε” τον εαυτό της για χάρη του κοινού συμφέροντος. Το Ποτάμι, η φωνή της λογικής στο κοινοβούλιο, θα δικαιωθεί. Οι φυγόμαχοι απλώς θα κερδίσουν κάποιους βουλευτικούς μισθούς παραπάνω» είχε τονίσει τότε.

Επίσης στα τέλη Μαρτίου, όταν η Μάρκου είχε ανακοινώσει την πρόθεση της να παραιτηθεί απο το βουλευτής της ΝΔ, ο Νυφούδης που το κρατάει μανιάτικο, παρότι Πυλαιώτης,  είχε σχολιάσει «διορθώνεται μια μεγάλη αδικία. Η έδρα του Ποταμιού στη Β’ Θεσσαλονίκης επιστρέφει στο Ποτάμι, εκεί όπου ανήκε».

Πάντως του έκατσε κουτί, του Νυφούδη, η βουλευτική έδρα. Διότι θα δώσει τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών ως βουλευτής, δηλαδή με τις διευκολύνσεις της βουλευτικής έδρας. Να υποθέσουμε, πως μαζί με τους εναπομείναντες βουλευτές του Ποαταμιού, θα εύχεται ολόψυχα ο Τσίπρας να κάνει εκλογές τον Οκτώβριο, για να προλάβει να ζήσει μερικούς μήνες τη βουλευτική ιδιότητα. Διότι μετά, μάλλον, θα επιστρέψει στους …εφιάλτες… και χωρίς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου…

Φ.Δ