Δικαίωση για το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Νεάπολης – Συκεών

Κατατέθηκε χτες το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας – Ρυθμίσεις για την απονομή Ιθαγένειας – Διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Λοιπές Διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ» όπου μεταξύ των άλλων, στο άρθρο 80 προβλέπεται η δυνατότητα μετάταξης των υπαλλήλων που μετακινήθηκαν με το άρθρο 15 του ν. 4257/2014.

«Η συγκεκριμένη τροπολογία δικαιώνει τις προσπάθειες και τους αγώνες που έδωσε το Σωματείο μας από τον Απρίλιο του 2018 ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν ίσα δικαιώματα μετάταξης και όσοι εργαζόμενοι ανήκουν σε δημοτικές επιχειρήσεις και έχουν μετακινηθεί με τον συγκεκριμένο νόμο στους Δήμους ή σε Νομικά Πρόσωπα. Επιλύεται έτσι ένα σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα που αφορά όχι μόνο τους συναδέλφους μας στην ΚΕΥΝΣ αλλά και τους εργαζόμενους των Δημοτικών Επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα που μετακινήθηκαν με το νόμο 4257/2014» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Νεάπολης – Συκεών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «με την παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και τη γνωστοποίηση των κινητοποιήσεών μας, την αποστολή σχετικών εγγράφων στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εσωτερικών, ενημερώσαμε την Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας και ήμασταν απόλυτοι και αμετακίνητοι στο αίτημα ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ των συναδέλφων μας στο Δήμο σε αντίθεση με την ΠΕΔΚΜ και το Δήμαρχο που πρότειναν και «εναλλακτικές» λύσεις όπως παρατάσεις μετακινήσεων με 2+2 ή 5+5 χρόνια».

Όπως αναφέρει το Σωματείο «η επιμονή μας προς την κατεύθυνση αυτή, το πείσμα μας, η πίστη ότι κανένας αγώνας δεν πήγε χαμένος, και η συστηματική δουλειά που κάναμε έφερε το αποτέλεσμα που επιδιώκαμε από την αρχή, βάζοντας τέλος στο καθεστώς παράνομης απασχόλησης των εργαζομένων της ΚΕΥΝΣ σε υπηρεσίες του Δήμου και κυρίως στον Τομέα Καθαριότητας. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο αποκαθίσταται η νομιμότητα, αλλά και καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό ανάγκες των Δήμων από έμπειρο προσωπικό οριστικά και εκ των έσω».

Με την ίδια ανακοίνωση εκφράζονται ευχαριστίες στην ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και τον Νομικό Σύμβουλο του Υπουργείου, Σέργιο Σερμπέτη, καθώς και τις πρώην και νυν υφυπουργούς Μακεδονίας Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου και Ελευθερία Χατζηγεωργίου. «Καμία πόρτα δεν μένει κλειστή αν είσαι αποφασισμένος να την τραντάξεις κι εμείς ήμασταν αποφασισμένοι από την αρχή μέχρι και τη δικαίωσή μας. Καλούμε για μια ακόμη φορά τους συναδέλφους της ΚΕΥΝΣ ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας να πλαισιώσουν το Σωματείο μας έτσι ώστε ενωμένοι και πιο αποτελεσματικά να διεκδικήσουμε και να καταφέρουμε ακόμη περισσότερα» τονίζεται στην ανακοίνωση.